plany-kena-kutaragiho-playstation-4-5-a-sit
Novinka Plány Kena Kutaragiho - PlayStation 4, 5 a síť

Plány Kena Kutaragiho - PlayStation 4, 5 a síť

sleepless.

sleepless.

1. 5. 2007 14:16 1
Reklama

Je tomu je pár dní, co Ken Kutaragi ohlásil svůj červnový odchod z SCE a Sony a už se o tomto svérázném vizionáři hovoří znovu. Tentokrát v souvislosti s jeho interview pro EE Times, v němž Ken Kutaragi prozradil, že sice bude v jisté formě spolupracovat se Sony i nadále, ale jinak bude pracovat na projektech nezávisle na Sony. Doslova prohlásil: „Nyní jsem připraven pracovat s daleko širším světem.“

Vzhledem ke své vizionářské povaze a pracovnímu přístupu, kterého se držel celý život, není ani trošku překvapující, že měl Kutaragi v hlavě už delší dobu jasnou vizi týkající se dalšího vývoje celého PlayStation. Kutaragi v rozhovoru pronesl: “Samozřejmě, že mám představu o PlayStation 4, 5 a 6, která bude součástí sítě.“ Když však došlo k posunu launche PS3 kvůli nedostatku modrých diod pro Blu-ray mechaniku, „tak jsem samozřejmě nemohl hovořit o dalším kroku. Launch PS3 v Evropě už ovšem proběhl, takže teď mohou otevřeně hovořit o plánech do budoucna“, dodal Kutaragi. Je třeba dodat, že plány týkající se dalšího rozvoje PlayStation brandu už se Kutaragiho přímo netýkají. Jeho vizi však bude možná rozvíjet PS3 design tým, jehož členům všechny své plány předal.

Kutaragi se chce nyní soustředit na překonání svého dalšího cíle, kterým je tvorba nového (zřejmě zábavního) světa na síti, již ostatně prezentoval už v době před uvedením PS2. Kutaragi v rámci snahy o dosažení tohoto cíle naváže na vývoj Cell čipu pro PS3, protože jde podle Kutaragiho o procesor designovaný pro práci na a se síti. Jenže ještě minulý rok po launchi PS3 v US a JPN Kutaragi prohlašoval, že samotná síť (tedy www) není připravena na uvedení síťové konzole. Mezitím se však situace radikálně změnila, protože Kutaragi pro EE Times prohlásil „Nyní už je to možné, tak proč nevstoupit“, když zřejmě myslel, že už je všechno připraveno na příchod síťové konzole.

Jak je tedy vidět, Kutaragi po oznámení odchodu ze Sony neztratil nic ze svého vizionářského entuziasmu. Musí jej sice hodně mrzet, že si cestu na pozici prezidenta Sony, k níž ještě před pár lety úspěšně směřoval, sám zavřel v průběhu uplynulých 2 let, ale na druhou stranu se zdá, že našel novou motivaci.

Možná, že i mimo Sony dokáže Kutaragi ještě jednou změnit tvář interaktivní zábavy, tak jako se mu to povedlo s PS1. Nebýt této konzole, kterou si Kutaragi přes mnohá úskalí doslova vydupal, tak by přechod do nové éry virtuální zábavy trval mnohem déle a herní průmysl by dnes vypadal úplně jinak. Hlavně bychom však dnes pravděpodobně nehráli hry na Xboxu, Xboxu 360, PS2, PS3 ani Wii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama