masove-propousteni-v-centrale-scea
Novinka Masové propouštění v centrále SCEA

Masové propouštění v centrále SCEA

sleepless.

sleepless.

6. 6. 2007 13:50
Reklama

Šéf Sony Computer Entertainment America David Karraker potvrdil pro Kotaku, že dnes dostalo padáka 80 – 100 zaměstnanců centrály SCEA ve severoamerickém Foster City. Podle Kotaku začalo propouštění zaměstnanců hned po ránu, když byli zaměstnanci rozděleni na dvě skupiny, s nimiž pak probíhaly individuální půlhodinové rozhovory.

Jedné skupině zaměstnanců přitom jejich nadřízení vysvětlovali proč dostali padáka a jak si mohou později přijít sbalit své věci, zatímco druhé skupině pracovníků – těm co zůstali – bylo vysvětlováno, jak bude centrála fungovat po zeštíhlení. Šok, který určitě spousta čerstvě nezaměstnaných po svém vyhazovu zažívala, byl zmírněn vyplaceným blíže nespecifikovaného odškodného.

Podle jednoho z postižených zaměstnanců SCEA byl masový vyhazov nařízen přímo z japonské centrály, která volá po snižování nákladů, které vylétl ydo nebeských výšin společně s launchem konzole PlayStation 3.  David Karraker přitom propouštění okomentoval takticky, když jej označil za strategický tah vedoucí k udržení pozice lída na trhu, k němuž se vedení SCEA rozhodlo po důkladné analýze vlastního byznysu.

Určitě stojí za to si připomenout, že snižování stavů v SCEA předcházelo v polovině dubna i masivní propouštění v Sony Computer Entertainment Europe a Sony Computer Entertainment World Wide Studios. Tehdy bylo na dlažbu vyhozeno cca 160 zaměstnanců, tedy zhruba 10% veškeré pracovní síly SCEE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama