nelidsti-avatari-maji-vstup-do-ps3-home-zakazan
Novinka Nelidští avataři mají vstup do PS3 Home zakázán

Nelidští avataři mají vstup do PS3 Home zakázán

sleepless.

sleepless.

6. 6. 2007 16:15 2
Reklama

Spousta hráčů využívá virtuální světy (nejenom v MMO hrách) k tomu, aby se zde mohli prezentovat způsobem, jakým to nejde ve skutečnosti. Někdo si hraje na orka, jiný na elfa, další na rytíře Jedi, nechybí ani sem tam nějaký ten hobit i čaroděj a to už nemluvíme o tom, kolik chlapců a chlapů ze sebe dělá ženu a naopak. Zkrátka a dobře, hráči se rádi ve virtuálních světech vydávají za někoho – něco jiného.

Bohužel, ve virtuálním světě PlayStation 3 aplikace Home bude možnost vydávat se za někoho jiného zásadně omezena. Jak totiž producent Home Peter Edwards prozradil pro Games Radar, tak se uživatelé Home nebudou po virtuálních místnostech moci procházet v jiné než lidské podobě. Žádné zelené příšerky, žádné převleky za strašidla, komiksové hrdiny ani nic jiného podobného Home neumožní. V Home se budou vyskytovat pouze avataři v lidské podobě.

Jak totiž Edwards vysvětluje, tak je použití ne-lidských avatarů v rozporu s etickým kodexem služby Home. Pokud by se prý po virtuálních prostorách Home proháněly různé příšerky, tak by se vytratil prvek přístupnosti, který je nutný k tomu, aby se Home nebáli vyzkoušet a používat i lidé typu máma, táta, bratr, sestra, babička a tak dále. Zkrátka lidé, kteří nejsou na pohyb v prostředí, kde se místo lidí prohání bůhví odkud vytažená zrůdy, zvyklí. Cílem je udržet službu Home přístupnou a přátelskou k co možná nejširší komunitě uživatelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama