scee-oznamuje-1-milion-prodanych-ps3-v-eu
Novinka SCEE oznamuje - 1 milion prodaných PS3 v EU

SCEE oznamuje - 1 milion prodaných PS3 v EU

sleepless.

sleepless.

8. 6. 2007 15:23
Reklama

Prezident Sony Computer Entertainment Europe (SCEEE) David Reeves prozradil ve speciálním sloupku stránkách magazínu MCV spoustu zajímavých informací, které se týkají prodejnosti konzole PlayStation 3 v Evropě. Podle Reevese se na začátku minulého týdne podařilo dosáhnout hranice 1 milionu prodaných konzolí PS3 v Evropě. Nejde přitom o konzole dodané do obchodů, ale skutečně prodané – údajně.

Reeves se tedy kasá tím, že se hranici milionu prodaných PS3 v Evropě podařilo překonat za devět a půl týdne, což je dříve než tomu bylo u PS1 i PS2, ale i u konzolí Wii a Xbox 360. To však tvrdí Reeves. Nejprodávanější first-party hrou pro PS3 je v Evropě FPS Resistance: Fall of Man, které se doposud prodalo přes 600 kusů. Na záda jí pak dýchá s počtem 500 000 prodaných kusů závodní titul MotorStorm.

Na PlayStation Network se prý zatím zaregistrovalo 460 000 hráčů a jak Reeves natvrdo prohlásil, tak Sony nechce s PSN konkurovat Xbox Live. Reeves vidí PSN jako trošku jiný druh služby, pro jiné uživatele, kteří se mohou na vánoce těšit na palikaci Home. Z

ároveň s tím Reeves potvrdil, že se 20GB verze PS3 zřejmě nebude v Evropě nikdy prodávat. Prodejci v EU jsou údajně spokojeni s tím, že Sony vyrukovala nakonec pouze s jednou verzí konzole, což jim znatelně ulehčilo život. Evropský launch prý v nejbližší době nečeká ani 80 GB PS3, která se zatím prodává jenom v Jižní Koreji.

Jak Reeves vysvětluje, tak v Koreji je daleko lepší pokrytí celé země vysokorychlostním internetem a lidé jsou tedy zvyklí stahovat hodně obsahu. Proto je v Koreji v prodeji 80GB verze PS3. Možnost, že se tato verze konzole od Sony dostane do Evropy však Reeves nevyloučil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama