anglikanska-cirkev-vyhrozuje-sony-kvuli-resistance
Novinka Anglikánská církev vyhrožuje Sony kvůli Resistance

Anglikánská církev vyhrožuje Sony kvůli Resistance

sleepless.

sleepless.

11. 6. 2007 08:14 1
Reklama

Společnost Sony má na krku další problém, byť zatím není jasné, jak velkých proporcí. Všechno se může vyřešit docela rychle a bezbolestně, ale taky se to může táhnout pěkných pár let. Zahrávat si božími služebníky se nevyplácí.

O co jde. Anglikánská církev se zlobí, moc se zlobí na Sony, respektive tvůrce z týmu Insomniac, že si dovolili zobrazit v akčním titulu Resistance: Fall of Man manchesterskou katedrálu (resp její interiér) aniž by k tomu dala církev svolení. Církev nyní žádá stažení hry z pultů obchodů nebo….!!!!! Kdepak žádná pekelná muka se na Sony sesílat nebudou. Pokud prý Sony nestáhne hru z obchodů po celém světě, tak celá záležitost skončí u soudu. Jenže Sony se nechce jen tak vzdát. Všechna potřebná povolení pro použití interiéru manchesterské katedrály v Resistance si prý tvůrci zajistili a zatím si stojí. Takže tu máme patovou situaci.

Zástupci církve však na to jdou trochu jinak. Zatáhli do hry otázku nebezpečných násilných her (pamatujte, podle poněkud divné reportáže z ČT je 10 procent mladých lidí v ČR závislých na hrách). Církvi se nelíbí to, že byl interiér manchesterské katedrály přenesen fotorealisticky do Resistance. Ještě více však církvi vadí, že se ve hře uvnitř katedrály koná přestřelka. Manchester má prý neblahé zkušenosti s pouliční střelbou, proti níž církev tak dlouho bojuje. No a Resistance prý všechnu snahu církve podkopává. Biskup manchesterský Nigel McCulloh popisuje rozhodnutí Sony a tvůrců, zařadit do Resistance manchesterskou katedrálu, jako vysoce nezodpovědné. Podkopává to údajně veškerou snahu církve v otázce boje proti pouliční střelbě.

Své tesáky pak do celé aférky zasekla i Patsy McKie z organizace Matky proti násilí, jejíž syn Dorrie byl zabit na ulicích Manchesteru. Podle ní je třeba povstat proti tvůrcům násilných her. Násilné hry jsou otázka, kterou musí brát církev i rodiče vážně. Nakonec prohlásila: “Zuří tu válka, nejenom v Iráku, ale přímo tady na našem prahu“.

Společnost Sony přislíbila, že hned na počátku týdne zkontaktuje zástupce církve, aby s nimi celou věc probrala a řešila. Mluvčí Sony David Wilson však už dříve prohlásil, že je Resistance zábava a fikce, stejně jako jakýkoli sci-fi film. Hra není postavena na základě skutečných událostí. Navíc je zasazena do fiktivní minulosti a hráč v ní bojuje proti mimozemsky vypadajícím potvorám, kteří se snaží zničit lidstvo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama