cirkev-nema-dle-pravnika-proti-sony-sanci
Novinka Církev nemá dle právníka proti Sony šanci

Církev nemá dle právníka proti Sony šanci

sleepless.

sleepless.

13. 6. 2007 11:25
Reklama

Stížnosti Anglikánské církve, které se týkají nevhodného vyobrazení interiéru katedrály v Manchesteru v PS3 FPS Resistance: Fall of Man jsou podle Alexe Chapmana z právnické kanceláře Campbell Cooper jen těžko právně vymahatelné. Jinak řečeno, společnost Sony, která jakékoli provinění popírá, ale zároveň vyjádřila snahu o problému se zástupci církve hovořit, může být klidná. Pokud církev požene celou záležitost k soudu, tak si podle všeho stažení Fall of Man z prodeje ani odškodné nevymůže.

Dle Alexe Chapmana totiž britský zákon umožňuje zobrazení (například v TV, hrách a podobě) permanentně veřejně prezentovaný uměleckých děl i budov a soch. Zobrazením interiéru katedrály v Manchesteru v Resistance tedy tvůrci z Insomniac ani spol. Sony žádný zákon neporušili. Nejedná se totiž o zneužití autorského práva.

Navíc je prý podle Chapmana nepravděpodobné, že by mohlo být na katedrálu vázáno jakékoli autorské právo. To totiž vyprší 70 let po smrti tvůrce díla. Závěr je tedy takový, že lze veřejně přístupné budovy možné bez problémů zobrazovat ve filmech, videoherách, na fotografiích a tak dále. Majitelé takových budov se s tím musí smířit.

Jedinou šancí církve je žaloba na Sony kvůli tomu, že byl interiér katedrály zobrazen ve hře nevhodným způsobem, v tomto případě nevhodným způsobem vůči církvi. Přesto však Alex Chapman nevěří v to, že by církev měla vůči Sony u soudu nějakou šanci. Neexistuje totiž žádné právo, které by řešilo necitlivost vůči zdrojovému materiálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama