microsoft-zaluje-immersion-kvuli-dohode-se-sony
Novinka Microsoft žaluje Immersion kvůli dohodě se Sony

Microsoft žaluje Immersion kvůli dohodě se Sony

sleepless.

sleepless.

19. 6. 2007 07:54 2
Reklama

O soudních tahanicích společnosti Immersion Corporation s Microsoftem a Sony se toho v uplynulých pěti letech napsalo více než dost. Hlavně tedy o soudní při Sony a Immersion, která byla po velkých porodních bolestech ukončena dohodou o vyrovnání a spolupráci letos v březnu. Nutno dodat, že dohoda Immersion s Microsoftem přišla mnohem dříve, už v roce 2003, kdy se Microsoft zavázal zaplatil 26 milionů dolarů za licenci umožňující používání vibrační technologie v gamepadech. V zásadě se tak může na první pohled zdát, že už žádný problém neexistuje, když má spol. Immersion s Microsoftem i Sony všechny nesrovnalosti vyřešeny.

Opak je však pravdou. Společnost Microsoft se totiž rozhodla Immersion Corporation žalovat. Oficiálně je to kvůli tomu, že Immersion neplní závazky vůči Microsoftu, které se týkají provizí na základě obchodních a licenčních záležitostí. Tento popis je dosti obecný a v zásadě nic neříkající. Jak ovšem naznačuje podrobný rozbor na blogu Todda Bishopa, tak má žaloba Microsoftu co dočinění s březnovou dohodou společností Immersion Corp. a Sony. Polopatě řečeno, společnost Microsoft žaluje Immersion zato, že se dohodla se Sony a zatím za to Microsoftu odmítá zaplatit provizi.

Původní dohoda Microsoftu a Immersion z roku 2003 totiž obsahovala klauzuli o tom, že když spol. Immersion dosáhne dohody ve sporu se Sony, tak za to Microsoft dostane nějaký ten bakšiš. Velmi důležité je v tomto případě slovo dohoda, smír, čili settlement. Immersion Corporation totiž nechce Microsoftu provizi zaplatit kvůli tomu, že dohoda se Sony vlastně není dohoda, ale obchodní shoda. Microsoft s tím samozřejmě nesouhlasí a proto táhne celou záležitost k soudu, který se bude muset zabývat tím, jestli dohoda Immersion a Sony je dohoda, nebo to není dohoda. Všechno je to pouhé slovíčkaření.

Pět let se táhnoucí soudní boje společností Immersion Corporation, Microsoft a Sony tedy nekončí. Naopak se to celé dostává do nové - ještě absurdnější – fáze, kterou budeme rozhodně bedlivě sledovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama