fragfx-mysoidni-ovladac-pro-ps3
Novinka FragFX - myšoidní ovladač pro PS3

FragFX - myšoidní ovladač pro PS3

sleepless.

sleepless.

25. 6. 2007 07:56 1
Reklama

Pokud si na své, stále ještě relativně nové PS3, nemůžete při hraní jakékoli FPS zvyknout na míření analogem a vyloženě vám chybí přesnost myšky, tak máte několik možností. Buď si prostě USB myš s klávesnicí k PS3 připojíte, nebo budete trénovat, aby vám hraní FPS s joypadem přešlo do krve.

Je tu však ještě jedna možnost, která sice přijde trošku extrémní, ale budiž, každý to vidí trochu jinak. Společnost SplitFish totiž vyvinula a nyní i začala prodávat speciální FragFX ovladač právě pro PS3. jak vidíte na obrázcích okolo textu, tak je to vlastně jakási pevná podložka, po níž hráč jezdí se speciální myší, jež kromě jiného obsahuje všechna čtyři základní tlačítka PS3 ovladače. No a na podložku je pak skrze držák připevněno jakési madlo se směrovým křížek, analogovou páčkou a senzorem, který snímá pohyb ve všech šesti směrech, stejně jako klasický PS3 ovladač. Levá část ovladače je přitom odnímatelná a lze jí tedy při hraní držet v jakékoli poloze.

Společnost SplitFish GameWare se holedbá, že hraní jakékoli PS3 FPS s FragFX ovladačem přináší úplně jiný zážitek. Nejde však jenom o PS3 hry, ale klidně i PS2 tituly, jež FragFX díky bohu podporuje. Levá část FragFX ovladače je programovatelná, takže hráč může tlačítkům přidělit různé funkce. Docela užitečně se jeví možnost upgradu firmwaru ovladače, který byl vyvíjen s ohledem na použití v chystané PS3 aplikaci Home.

FragFX se v USA prodává za nějakých 60 dolarů, ale za 59.95 Euro je dostupný v Evropě, pokud byste o něj měli náhodou zájem. Pro společnost SplitFish GameWare není FragFX debutem, jak jsme nyní zjistili. Už dříve se věnovala produkci různých periférií pro PS2. Mezi nimiž nechybí PS2 3D brýle a sada speciálních ovladačů pro střílečky, letecké simulace i FPS. Ostatně FragFX je pouze pro PS3 upravená verze ovladače edgeFX pro PS2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama