trzni-hodnota-nintenda-je-vyssi-nez-u-sony
Novinka Tržní hodnota Nintenda je vyšší než u Sony

Tržní hodnota Nintenda je vyšší než u Sony

sleepless.

sleepless.

25. 6. 2007 15:38
Reklama

Teprve minulý týden se tržní hodnota společnosti Nintendo vyšplhala na dohled tržní hodnotě Sony (čtěte v této novince), když rozdíl činil 34 trilionů jenů ve prospěch Sony. No a o týden později už je podle informace z Bloomberg všechno jinak. Tržní hodnota Sony klesla z 6.64 na 6.48 trilionů jenů a tržní hodnota Nintenda naopak stoupla z 6.30 (51 miliard dolarů) na 6.57 trilionů jenů, což je ekvivalent 53 miliard dolarů.

Kromě jiného to velmi zjednodušeně znamená, že velký úspěch handheldu DS Lite (ale i původní baňaté verze) a konzole Wii pošoupl Nintendo na prominentní seznam 10 nejvýznamnějších japonských firem. Není snad třeba připomínat, že má společnost Sony osmkrát větší obrat a její videoherní divize je pouze jednou z mnoha.

Analytik Mizuho Securities Co. Takeshi Koyama považuje za hlavní důvod nárůstu tržní hodnoty schopnost Nintenda vytvářet nové trhy, což se jí daří hlavně díky DS a Wii. Naopak tržní hodnota Sony klesá z velké části díky pomalým prodejům konzole PlayStation 3, které jsou zapříčiněny vysokou cenou a nedostatkem atraktivních her.

Situace se však možná trochu změní už letos na podzim a před vánoci, kdy se počítá se snížením ceny PS3, jak nedávno naznačil prezident Sony Howard Stringer. Navíc hodlá Sony pořádně šlápnout do pedálů a do konce března uvést na celosvětový trh cca 380 PS3 her, kam se počítají Blu-ray hry, PSN hry a zřejmě i klasické PS1 hry vydávané na PSN.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama