dvd-na-konzolich-pousti-jen-13-us-domacnosti
Novinka DVD na konzolích pouští jen 13% US domácností

DVD na konzolích pouští jen 13% US domácností

sleepless.

sleepless.

29. 6. 2007 09:51
Reklama

Průzkum společnosti The Diffusion Group nazvaný „On the Use of Game Consoles for Movie Viewing“ (Použití herních konzolí ke sledování filmů) informuje o tom, že 87 procent US domácností, které vlastní alespoň jednu konzoli umožňující přehrávání filmů na DVD, HD-DVD a Blu-ray, této možnosti vůbec nevyužívá a filmy sleduje na speciálních DVD, HD-DVD, Blu-ray přehrávačích.

Skutečnost, že jejich konzole umožňuje přehrávání filmových DVD, si uvědomuje 30 procent dotázaných domácností, které potvrdily vlastnictví alespoň jedné konzole. K samotnému přehrávání DVD však konzoli využívá pouze 13 procent domácností.

V rámci průzkumu bylo postupně dotázáno 2000 US domácností, přičemž polovina z těch, jež mají přístup k vysokorychlostnímu internetu, vlastní alespoň jednu herní konzoli. 15 procent z US domácností, jež mají přístup k vysokorychlostnímu internetu, přitom vlastní více než jednu konzoli.

Konzole bývá v US domácnostech obvykle uložena v obýváku (52%). Mnohem méně domácností (24%) má konzoli umístěnou v pokoji, či ložnici a nejméně je domácností, jež mají konzoli uloženou ve speciální herní místnosti (21 %).

Fakt, že jenom 13 procent konzolí vybavených domácností využívá možnost sledovat DVD, HD-DVD, Blu-ray na konzoli podle studie dokazuje, jak málo jsou uživatelé s možnostmi dnešních herních konzolí obeznámeni. Přitom hlavně konzole PlayStation 3 a Xbox 360 jsou výkonné multimediální mašinky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama