poskozeni-vozu-v-gt5-jen-castecne
Novinka Poškození vozů v GT5 - jen částečně

Poškození vozů v GT5 - jen částečně

sleepless.

sleepless.

1. 7. 2007 09:18
Reklama

Poškození vozidel v Gran Turismo 5 nebude navzdory dřívějším prohlášením Kazunori Yamauchiho kompletní v tom smyslu, že nebude možné nabourat všechna ve hře dostupná vozidla. Yamauchi to naznačil pro magazín Car and Drive, když zmínil, že poškození nebude ve hře dostupné u všech vozů kvůli tomu, že by si to vyžádalo update fyzikálního enginu a navíc některé automobilky nechtějí, aby bylo možné jejich vozidla ve hře nabourat.

Yamauchi jako obvykle nechce, aby se v jeho hře vyskytoval nerealisticky zpracovaný prvek, v tomto případě nerealistické poškození vozů. Dává tedy přednost tomu, že se budoucí majitelé GT5 dočkají systému poškození vozů v podobě updatu v momentě, kdy bude tento prvek vybroušen do perfektního stavu. Perfektní přitom dle Yaumauchiho znamená, že bude každá část vozu vymodelována separátně a bude se tedy separátně při nárazu deformovat, tak jako ve skutečnosti.

Jinak ještě Yamauchi pro magazín zmínil, že zatímco u Gran Turismo trvalo vymodelování vozu jednomu vývojáři jeden den, tak u GT5 trvá zabere jednomu vývojáři tvorba modelu jednoho vozu 180 dní.

Gran Turismo 5 by se majitelé PS3 měli dočkat příští rok na jaře, ale Yamauchi nevylučuje, že se tento termín bude ještě posouvat. Jeho tým Polyphony Digital má totiž od Sony absolutní podporu k tomu, aby stvořil nejlepší titul v celé GT sérii. No a pokud kvůli tomu bude třeba vývoj GT5 prodloužit, tak na to Sony kývne, což by v případě GT série nebylo poprvé. Posuny termínů vydání GT her jsou totiž jedním z poznávacích znaků celé série. Fandové však nemusí smutnit. Pokud se v mezičase něco nezměnilo, tak ještě před GT5 by měl vyjít titul Gran Turismo 5 Prologue, jehož vydání je ještě pořád naplánováno na konec tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama