sef-scea-sony-si-ps3-exkluzivitu-nekupuje
Novinka Šéf SCEA: Sony si PS3 exkluzivitu nekupuje

Šéf SCEA: Sony si PS3 exkluzivitu nekupuje

sleepless.

sleepless.

4. 7. 2007 14:37
Reklama

Šéf Sony Computer Entertainment America Jack Tretton se pro magazín PSM rozhodl komentovat stále ožehavé téma platformově exkluzivních titulů. Jde přitom zcela zjevně o narážku na informace o úžasné sumě 50 milionů dolarů, kterou spol. Microsoft zaplatila údajně za exkluzivitu obsahových addonů pro Xbox 360 verzi Grand Theft Auto IV.

„K exkluzivním titulům přistupujeme úplně jinak než naši konkurenti. Nekupujeme si exkluzivitu, Nefinancujeme vývoj. A taky neuplácíme, nemám proto lepší výraz, někoho, aby dělal hru pouze pro naši platformu. Exkluzivitu si získáváme tak, že prostě řekneme – na naši platformě můžete vytvořit lepší hru. Když se zaměříte na naši platformu, budete ve výsledku úspěšnější. Můžeme se s vámi spolupracovat na technologické stránce věci. Můžeme s vámi spolupracovat na marketingu. Z ekonomického a technologického hlediska, je pro vás tento systém nejvhodnější,“ prohlásil Tretton.

Prohlášení Jacka Trettona navíc, zřejmě neúmyslně, omlouvá přešlapy japonské centrály Sony, kvůli nimiž nakonec nejsou PS3 exkluzivní tituly Grand Theft Auto IV a Assassin’s Credd. Jak lidé Rockstaru, tak z Ubisoftu totiž v jistý čas měli zájem na tom, aby obě hry vyšla exkluzivně – alespoň časově – na PS3. Poněvadž však japonská centrála, tehdy v čele s Kenem Kutaragim, neměla připravenu direktivu týkající se vyjednávání o exkluzivních hrách, tak zahraniční pobočky Sony nemohly s vývojáři a vydavatelskými společnostmi cokoli vyjednat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama