ps3-oficialne-o-100-levnejsi-jenom-v-americe
Novinka PS3 oficiálně o 100 $ levnější – jenom v Americe

PS3 oficiálně o 100 $ levnější – jenom v Americe

sleepless.

sleepless.

9. 7. 2007 06:58 2
Reklama

PS3 oficiálně o 100 $ levnější – jenom v Americe
i Zdroj: Hrej.cz
Scénář je pokaždé stejný. Nejdříve se objeví poměrně důvěryhodná informace týkající se nějakého produktu společnosti Sony, která však není oficiální a je tedy nutné ji odložit do kolonky spekulace. Krátce na to je tato spekulace zástupcem Sony popřena, nejlépe někým vysoce postaveným z Japonské centrály. No a za jeden, dva, tři dny pak nějaký jiný zástupce Sony vyjde s oficiální informací, která potvrzuje pravdivost původní spekulace.

Tak nějak to vypadalo i s dlouho spekulovaným snížením ceny konzole PlayStation 3. Minulý týden vyšlo díky informacím z několika velkých severoamerických obchodních řetězců najevo, že Sony hodlá srazit cenu PS3 v severní Americe o 100 dolarů na cenu 499 US dolarů/549 CA dolarů za 60 GB model. Pak ovšem vystoupil ze stínu Ryoji Chubachi z japonské Sony a prohlásil, že žádný plán na snížení ceny PS3 neexistuje. No a nyní bylo zlevnění PS3 oficiálně oznámeno.

S okamžitou platností, tedy od 9. července 2007, zlevnila společnost Sony cenu  60 GB verze PlayStation 3 na 499 dolarů a v souvislosti s tím oznámila, že se v průběhu srpna začne za cenu 599 dolarů v USA prodávat 80GB model PlayStation 3. Zpočátku to bude v podobě limitované edice, která bude kromě 80GB konzole obsahovat ještě plnou verzi závodního titulu MotorStorm.

80GB model PS3 byl až doposud dostupný pouze v Jižní Koreji a do USA a Kanady ho Sony hodlá dovézt kvůli svým plánům týkajícím se chystané možnosti stahování HD filmů. O tom však hodlá Sony hovořit až v následujících týdnech a měsících. Každopádně, nás Evropany, ani hráče z jiných částí světa nemusí vlastně snížení ceny PS3 moc vzrušovat. Jak totiž šéf SCEA David Karraker prohlásil, zlevnění se zatím týká pouze severní Ameriky a Kanady. Ostatní světová teritoria mají prozatím smůlu. Zřejmě je to daň za to, že v Evropě si PS3 vede docela dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama