sef-scee-o-ps3-starter-packu-a-sleve-ps3-v-us
Novinka Šéf SCEE o PS3 Starter Packu a slevě PS3 v US

Šéf SCEE o PS3 Starter Packu a slevě PS3 v US

sleepless.

sleepless.

13. 7. 2007 09:50
Reklama

Natvrdo a bez okolků odpovídal prezident Sony Computer Entertainment Europe David Reeves na otázky v rozhovoru pro GamesIndustry.biz a nebál se tak trošku střílet do vlastních řad, respektive do řad svých amerických kolegů. A nezapomněl si samozřejmě střelit do Microsoftu...

Podle Reevese je Xbox 360 v Evropě, tedy na kontinentu, mrtvá záležitost, stejně jako v Japonsku. Vede si však solidně v UK a v USA. Pozitivně se naopak Reeves vyjádřil na konto konzole Wii, která si podle něj vede velmi dobře. Navíc přiznal, že dříve odepisovanému Nintendu dluží (Sony a další) za to, že v posledních letech drželo herní průmysl nad vodou.

Co se oné střelby do vlastních – tedy spíše těch amerických – řad týče, tak Reeves v podstatě naznačil, že k nedávnému snížení ceny základní 60GB verze PS3 v Americe došlo jenom proto, aby se tento model vyprodal. Zhruba do jednoho měsíce prý nebudou 60GB verze PS3 v USA k dostání a pak už nebudou mít zákazníci jinou možnost, než kupovat 80GB verze PS3 za 599 dolarů, která se od základní verze liší tím, že obsahuje závodní titul MotorStorm. Sony tedy v USA přišla s výprodejem a ne se slevou.

Na otázku, proč se bude v USA prodávat PS3 s 80GB pevným diskem a v Evropě ne, Reeves odpověděl, že to je rozhodnutí SCEE, která nechtěla nijak komplikovat situaci a mít na trhu dva PS3 modely. Tomu jednomu, který se doposud v Evropě prodává, se zatím vede prodejně dobře. Nyní bude navíc díky uvedení PS3 Starter Packu hodnotnější, když kromě konzole nabídne dva ovladače a dvě hry. Navýšení kapacity pevného disku z 60 na 80GB není podle Reevese nijak zásadní. SCEE však nehodlá nic ponechat náhodě a bude v dalších měsících přemýšlet, s čím přijde na vánoce, kdy by se tedy na trhu v Evropě mohl objevit další model PS3 – třeba se 120 GB pevným diskem, nebo ještě větším.

Vedení SCEA se k navýšení kapacity pevného disku z 60 na 80GB rozhodlo proto, aby severoamerickým hráčům vynahradilo ztrátu 100% zpětné kompatibility. Nový 80GB model PS3, který se v US začne prodávat v srpnu, totiž nebude obsahovat PS2 čip, takže všechny PS2 hry pojednou na PS3 v emulaci, stejně jako na PS3 prodávaných v Evropě. No a SCEA za 18% procentní ztrátu kompatibility nabízí mírné navýšení kapacity  pevného disku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama