konec-prodeje-ps3-se-ztratou-do-brezna-08
Novinka Konec prodeje PS3 se ztrátou do března 08?

Konec prodeje PS3 se ztrátou do března 08?

sleepless.

sleepless.

27. 7. 2007 09:59
Reklama

Jak už naznačily výsledky hospodaření Sony za první kvartál aktuálního účetního roku, tak herní divizi – SCE brání v dosažení ziskovosti pouze fakt, že se PS3 prodává za cenu, která je o zhruba 200 dolarů nižší než cena výrobní. No a právě s tím chce vedení Sony samozřejmě co nejdříve něco udělat.

V průběhu konferenčního hovoru s analytiky to naznačil víceprezident Sony Nobuyuki Oneda, podle něhož je možné, že se výrobní cenu PS3 podaří snížit na úroveň současné ceny prodejní do konce fiskálního roku, tedy do konce března 2008.

Aby mohlo dojít k poklesu nákladů na výrobu konzole PS3, tak je podle Onedy nutné srazit náklady na produkci Cell procesoru, grafického RSX čipu a optických komponentů Blu-ray mechaniky. Proto Sony už nyní pracuje na tom, aby mohla Cell procesory začít co nejdříve vyrábět 65nm technologií, která je mnohem levnější než současná 90nm technologie. No a jakmile Sony zvládne přechod na 65nm technologii u Cell procesoru, tak se bude o to samé snažit u grafického RSX čipu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama