sef-ea-all-pro-football-2k8-se-nesmi-opakovat
Novinka Šéf EA: All-Pro Football 2K8 se nesmí opakovat

Šéf EA: All-Pro Football 2K8 se nesmí opakovat

sleepless.

sleepless.

30. 7. 2007 08:52
Reklama

Práva na videoherní zpracování NFL licence drží už od roku 2004 ve svých rukou exkluzivně společnost EA. Na trhu se sportovními hrami, jež zpracovávají americký fotbal, tedy nepanuje víceméně žádná konkurence. EA vládne všem se svojí sérií Madden NFL a ostatní se snaží urvat co mohou s tituly typu Blitz: The League a All-Pro Football 2K8, které se absenci oficiální licence pokouší všelijakým způsobem zamaskovat.

Vezměme si například posledně jmenovaný titul All-Pro Football 2K8 od 2K Sports, tedy od společnosti Take 2. Právě ta totiž až do roku 2004 vydávala sportovní sérii ESPN NFL, která svojí kvalitou šlapala sérii Madden NFL hodně na paty. Když si však EA zakoupila exkluzivní NFL licenci, tak byl s ESPN NFL sérií konec. Vedení Take 2 se však nevzdalo a vymyslelo náhradní plán. Licencovalo si pro All-Pro Football 2K8 celou řadu už neaktivních, ale nesmírně populárních hráčů amerického fotbalu, na nichž pak celou hru postavila. No a lidem z EA se něco takového samozřejmě nelíbí, poněvadž jim někdo opět leze na pískoviště. Byť si mysleli, že se něčemu podobnému po nákupu exkluzivních NFL práv vyhnou.

Důkazem toho, že EA nebere konkurenci v podobě All-Pro Football 2K8 na lehkou váhu, je komentář CEO EA Johna Riccitiella, jež byl pronesen během nedávného setkání s akcionáři.

„Když je vašim soupeřem ve sportovních hrách společnost typu Take 2, která navíc vyrukuje s fotbalovou hrou, v níž figuruje řada sportovních legend, tak uděláte všechno proto, aby taková hra byla pouze výjimkou potvrzující pravidlo, jež se příště nebude opakovat. Naše série jsme totiž zvyklí ochraňovat docela agresivně“ dodal poněkud výhružně John Riccitiello.

Kdepak, nebyla to od něj výhrůžka, i když nikdo vlastně netuší, jak to myslel skutečně. Zjevně chtěl akcionářům naznačit, že se nemusí o neotřesitelně dominantní postavení série Madden NFL bát. Možná že ve chvíli, kdy Riccitiello akcionáře ujišťoval, už mu v hlavě běžel plán, jak vypálit Take 2 rybník, aby příští rok nemohla použít ani postavy už neaktivních legendárních fotbalistů, což by víceméně znemožnilo vydání All-Pro Football 2K9. Uvidíme za rok. Ono je taky možné, že bude All-Pro Football 2K8 komerční propadák a další ročník nevyjde tak jako tak, aniž by se v celé věci musela Electronic Arts vůbec nějak angažovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama