sony-celi-dalsi-zalobe-pro-udajne-zneuziti-patentu
Novinka Sony čelí další žalobě pro údajné zneužití patentu

Sony čelí další žalobě pro údajné zneužití patentu

sleepless.

sleepless.

31. 7. 2007 09:34 8
Reklama

Žalob ohledně porušení patentového práva si společnost Sony užila ve spojitosti s konzolí PlayStation 3 už několik. Když pomineme spor ohledně vibrační technologie v PS2 gamepadech, kvůli němuž vlastně SIXAXIS vibrace nenabízí, tak už Sony čelila žalobě kvůli ochranné fólii na Blu-ray disky a kvůli technologii zajišťující bezpečnou komunikaci mezi elektronickými zařízeními – aby nedošlo k přesměrování a úpravě signálu.

No a nyní se k dvěma výše zmíněným žalobám přidala třetí, kterou podala kalifornská společnost Parallel Processing Corporation. Žaloba se týká porušení patentu o synchronizovaném paralelním zpracování dat se sdílenou pamětí, který byl oficiálně vydán 8. října roku 1991 firmě International Parallel Machines. Spol. Parallel Processing Corporation přitom žalobu na Sony kvůli porušení patentu podává z pozice exkluzivního držitele licence na užití patentu.

Žaloba na Sony byla podána 26. června v Texasu a uvádí, že se neoprávněné použití patentované technologie týká celé řady produktů od Sony včetně PS3. Parallel Processing Corporation v žalobě požaduje od Sony odškodnění, uhrazení soudních výloh a zastavení produkce/zničení všech produktů, které obsahují technologii, jež porušuje patentové právo - tedy i PS3. Společnost Sony zatím žalobu nijak nekomentovala a se 100% jistotou se dá říci, že ani nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama