vydani-grand-theft-auto-iv-posunuto-na-2008
Novinka Vydání Grand Theft Auto IV posunuto na 2008

Vydání Grand Theft Auto IV posunuto na 2008

sleepless.

sleepless.

3. 8. 2007 05:48 16
Reklama

Těšíte se Grand Theft Auto IV? No jen se klidně těšte, ale měli byste vědět, že se letos GTA IV nedočkáte. Společnost Take 2 totiž termín vydání nejočekávanější  hry letošního roku posunula až na druhý kvartál fiskálního roku příštího. Znamená to, že GTA IV vyjde nejdříve v únoru a nejpozději v dubnu roku 2008.

Šéf Take 2 Strauss Zelnick v rozhovoru s analytiky nad hospodářskými výsledky Take 2 za první kvartál účetního roku 2008 vysvětlil, že k posunu vydání GTA IV došlo kvůli překážkám technologického charakteru. Nechtěl však prozradit, jestli se ony problémy týkají PS3 nebo Xbox 3620 verze, či jsou tyto problémy společné pro obě chystané verze hry. Každopádně, rozhodnutí posunout termín vydání nebylo lehké ani pro Rockstar ani pro Take 2. Když ovšem Zelnick a jeho kohorta hodnotili poslední build hry, tak jim prostě došlo, že do poloviny října GTA IV hotová určitě nebude.

Co se epizodického obsahu pro Xbox 360 verzi hry týče, tak jeho vydání bude logicky posunuto taktéž. První část epizodického obsahu měla vyjít už v březnu 2008 a při posunu termínu vydání GTA IV nejdříve na duben se dá očekávat, že epizodický obsah začne vycházet někdy koncem roku 2008. Ale to už je v tuto chvíli irelevantní. Hlavní je, že GTA IV letos nevyjde, což uvolnilo svázané ruce celé řadě vydavatelských společností, jež se vydání svých her snažily nacpat ještě před říjen nebo co nejdále za něj. Teď už nic podobného dělat nemusí. Ze dvou velkých her, které měly letos otřást trhem – Halo 3 a GTA IV – už totiž zbyla jenom jedna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama