sony-musela-stahnout-ps3-reklamu
Novinka Sony musela stáhnout PS3 reklamu

Sony musela stáhnout PS3 reklamu

sleepless.

sleepless.

8. 8. 2007 13:12 1
Reklama

Britská komise dohlížející na dodržování pravidel slušnosti a obecného vkusu v reklamách (ASA) pokárala společnost Sony za PlayStation 3 reklamu, která se objevila stránkách BT i Yahoo a byla součástí reklamní kampaně rozprostřené skrze několik různých medií.

Reklama obsahovala obrázek muže jménem Kovac s pistolí a nožem, který byl doplněn textem: „You on my side? Listen up, I’ve killed for les… Kovac, mercenary or misunderstood?“ a tradičním PS3 sloganem „This is living“. V překladu to znamená „Jsi na mé straně? Hele poslouchej, zabíjel jsme pro míň… Kovac, žoldák či nepochopený?“.

Zástupci ASA reklamu reklamu zkoumali poté, co na ni přišly stížnosti z 23 nezávislých zdrojů, zřejmě od naštvaných konzumentů. Prudiči se najdou všude. Po důkladném prozkoumání pak komise ASA došla k závěru, že reklama obsahuje násilný podtón a svým textem může vyvolávat dojem, jakože podporuje násilí a antisociální chování. Proto byla společnost Sony požádána, aby reklamu okamžitě stáhla a do budoucna si na zveřejňování reklam s podobným podtextem dávala pozor.

Reklamní agentura TBWA, která má reklamu na svědomí, se proti rozhodnutí ASA bránila tím, že jde o internetovou reklamu pro dospělé publikum. K této obraně se pak přidala i společnost Yahoo. Podle ní byla reklama zaměřena pouze na uživatele, kteří při registraci na Yahoo uvedli, že je jim více než 18 let. Celý registrační proces měl přitom zajistit, že děti podobné reklamy neuvidí. Bohužel pro Yahoo, někteří lidé si myslí, že to nestačí nebo že by podobné reklamy vůbec neměly existovat. Takoví lidé obvykle nemají ani páru o tom, že existují systémy hodnocení her i filmů, nehledě na rodičovské zámky a podobné záležitosti. Ale to je vedlejší. Reklama byla zakázána a to je hlavní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama