gran-turismo-5-prologue-info-z-prvni-ruky
Novinka Gran Turismo 5 Prologue - info z první ruky

Gran Turismo 5 Prologue - info z první ruky

sleepless.

sleepless.

29. 8. 2007 08:27
Reklama

Nedlouho po konci Games Convention 07 rozeslala společnost Sony další tiskovku s informacemi o chystané závodní hře Gran Turismo 5 Prologue, která je jakýmsi appetizerem před chodem hlavním, jež bude mít podobu Gran Turismo 5.

Gran Turismo 5 Prologue vyjde před koncem roku, zřejmě 26. října. Tato informace však v tiskovce od Sony obsažena není, takže výše uvedený termín přeci jenom raději berte s alespoň mírnou rezervou. Určitě sami sobě nechcete přivodit zklamání.  Stejně tak se tiskovka ani náznakem nezmiňuje o tom, jestli bude GT5 Prologue k dispozici zadarmo nebo jestli se bude prodávat jako normální-regulérní titul. Zprávy z Lipska přitom hovořily o tom, že bude GT5 Prologue k dispozici zdarma. Opět tedy nezbývá než čekat na oficiální informace – pro jistotu. Naopak jisté je, že bude hra vydána jak v digitální – na PSN, tak v tradiční diskové podobě – na Blu-ray. Možná že PSN verze hry bude zdarma a Blu-ray se bude prodávat. No uvidíme.

Každopádně, GT5 Prologue nabídne zhruba 40 do detailu zpracovaných vozů známých značek včetně Lotus, Nissan, Ferrari a dalších. Další vozy budou tvůrci vydávat společně s chystanými updaty, které však nebudou ani tak obsahové, ale spíše technické. V plánu je například přidání modelu poškození vozů, na němž Polyphony Digital ještě pořád pracují a například v prezentaci na Games Convention jej neukazovali.

Tři okruhy budou v GT5 Prologue k dispozici – Suzuka, Eiger Nordwand a Londýn. Všechny budou zpracovány detailně, tak jak jsme na to u GT her zvyklí. Hlavně by však tyto tratě měly dokonale prověřit schopnosti hráčů, až budou bojovat s novým fyzikálním modelem a inteligentnějšími soupeři. Polyphony Digital se tedy konečně zbaví robotické AI, kdy se všechna soupeřící vozidla chovala na trati úplně stejně.

Co se modelu řízení týče, tak si hráči budou moci vybrat ze dvou možností. Buď zapnout model Standard, který je určen hlavně pro nováčky a ne moc zkušené virtuální řidiče. Při standardním nastavení se totiž auta nebudou chovat úplně stejně jako ve skutečnosti a budou více povolná hráčským skopičinám. Naopak v model Professional je určen…no je určený profíkům, kteří už toho v GT titulech najezdili hodně. V tomto módu se budou auta chovat jako ve skutečnosti a jediná chybka tak bude stačit k dokonalým hodinám, či nárazu do svodidel.

O podpoře online multiplayeru v GT 5 Prologue už se dříve mluvilo, takže nejde o žádnou novinku. Soupeřit spolu bude moci až 16 hráčů a plánována je i podpora globálního žebříčku. S online multiplayerem je částečně spojena Moje garáž, což je vlastně trošku jinak zpracované hlavní menu. Po spuštění hry se člověk ocitne ve vlastní garáži, kde si bude moci na pozadí vystavit jakýkoli model vozidla, co mu patří. V hlavním menu bude dále kalendář pro vyznačení online závodů, nebudou tam chybět hodiny s časy ve vybraných částech světa, informace o počasí, osobní rekordy, PSN přátelích a další maličkosti. Zkrátka a dobře, hlavní menu hry bude spíše takovým domovem, odkud se bude hráč vydávat za závoděním, ale i sledování televize. GT5 Prologue totiž nabídne prvek zvaný Gran Turismo TV, který nebude fungovat jako třeba Forza TV v Xbox 360 závodním titulu Forza Motorsport 2.

GT TV nabídne záznamy skutečných závodů, informace o konání závodů, výsledky, info o nových vozech, prostě něco jako interaktivní teletext zaměřený pouze na automobilové závodění a svět au obecně, vylepšený ovšem o videozáznamy. No a zmínit je třeba i prvek zvaný Online Dealership, v jehož rámci se hráči dostanou do kontaktu přímo s  automobilkami, jejichž vozy v GT5 Prologue figurují. Jde zkrátka o chytrou formu in-game reklamy. No a abychom nezapomněli, tak GT5 Prologue poběží ve Full HD rozlišení 1080p v 60 snímcích za sekundu, což platí jenom o závodu. Replaye poběží ve 30 snímcích za sekundu, ale zato do nich tvůrci hodlají narvat všechny efekty a vizuální pozlátko, jež mají po ruce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama