sef-squeenixu-kritizuje-sony-za-ps3-strategii
Novinka Šéf Squeenixu kritizuje Sony za PS3 strategii

Šéf Squeenixu kritizuje Sony za PS3 strategii

sleepless.

sleepless.

8. 9. 2007 10:46
Reklama

Yoichi Wada, prezident známé vydavatelské společnosti Square-Enix, si rozhodně při krátkém pohovoru s Reuters nebral servítky a poměrně ostře zkritizoval Sony za nečitelnou marketingovou strategii pro konzoli PlayStation 3, což prý brání růstu PS3 byznysu.

„Sony nejdříve PS3 představila jako výkvět na poli spotřební elektroniky. Potom zase, když si na to herní společností nahlas ztěžovaly a projevovaly nespokojenost, Sony změnila směr a začala PS3 prezentovat více jako herní zařízení,“ vysvětloval Wada a pokračoval: „PS3 by to měla v budoucnu hodně těžké, pokud její marketingová strategie nebude jednoznačná.“

Slova prezidenta Square-Enix nejsou nijak revoluční. Vlastně jen reflektují současnou situaci, kdy řada japonských společností, které dříve většinu svých her vydávaly na platformách PS1 a PS2, rozšiřují svůj záběr a přenáší své série na platformy od Nintenda. Square-Enix je jednou z nich, což dosvědčuje její podpora platformy Nintendo DS. Squeenix chystá pro DS remaky svých starších SNESových her v sériích Dragon Quest a Final Fantasy, přičemž chystaný nový Dragon Quest IX je vyvíjen exkluzivně pro DS.

Na druhou stranu se však Squeenix ještě pořád drží starých pořádků, když další Final Fantasy titul v hlavní sérii chystá pouze pro PS3, tedy zatím. Už jen kvůli tomu Square-Enix potřebuje, aby v době vydání hry byla uživatelská základna PS3 co možná nejširší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama