sony-snizuje-cenu-ps3-a-predstavuje-novy-model
Novinka Sony snižuje cenu PS3 a představuje nový model!

Sony snižuje cenu PS3 a představuje nový model!

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný

5. 10. 2007 11:52 15
Reklama

UPDATE: Tak už je to oficiální. Sony potvrdila uveřejnění nového modelu a zlevnění toho stávajícího, ovšem novinkou je, že se tyto zprávy netýkají pouze Velké Británie, ale všech zemí spadajících do působnosti SCEE, tedy i České Republiky! 40 GB PS3 se tedy u nás bude prodávat za 11 190 Kč, stávající model pak za 13 990 Kč.

Tak jsme se konečně dočkali: podle důvěryhodného zdroje má dnes Sony představit představit již déle propíraný nový model PS3 s 40GB diskem a zároveň oznámit snížení ceny klasické PS3 s 60 GB diskem na 369 liber! Toto zlevnění se ale týká zatím pouze Velké Británie, kde chce Sony co nejvíce posílit svoje zisky s výhledem na blížící se vánoční šílenství. Nový model, jehož cena byla údajně stanovena na 299 liber, má být přímou konkurencí pro Xbox 360 Elite. Potvrdily se ale dřívější spekulace, které zvěstovaly absenci dvou ze čtyř USB slotů a čtečky paměťových karet. Blu-ray mechanika, stejně jako ovladač SIXAXIS a možnost připojení se na Wi-Fi však zůstane zachována.

Souboj next-gen konzolí tak nabírá opět trochu jiný rozměr: pokud totiž přičteme cenu HD DVD mechaniky a Wi-Fi adaptéru k Xboxu Elite, vyjde nás nový model PS3 o celých 160 liber levněji, což není vůbec zanedbatelná částka (ačkoliv Xbox disponuje o něco větším pevným diskem). Snížení ceny rovněž dělá z 40 GB PS3 jeden z nejlevnějších Blu-ray přehrávačů, jež jsou k Velké Británii k dispozici. Podle slov zmiňovaného zdroje Sony doufá, že tímto krokem učiní důležitý comeback především v souboji s Nintendem Wii, které se nyní prodává čtyřikrát lépe než PS3. A jak to vidíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama