metal-gear-solid-4-posledni-exkluzivni-titul
Novinka Metal Gear Solid 4 - poslední exkluzivní titul?

Metal Gear Solid 4 - poslední exkluzivní titul?

Jan Horčík

Jan Horčík

30. 11. 2007 13:35 4
Reklama

Když už se agentura Reuters zabývá jednotlivými hrami, musí jít o tak kontroverzní pecky jako Manhunt nebo GTA, anebo musejí mít nějaký výrazný vliv na celý herní svět. Případ Metal Gear Solid 4 patří do té druhé kategorie. Vypadá to, že MGS4 bude jedním z posledních velkých third-party AAA titulů, který ještě zažije konzolovou exkluzivitu.

Do budoucna je totiž něco takového pro third-party vývojáře vysoce rizikový podnik. Náklady na vývoj jsou čím dál tím vyšší. Aby dnes byla hra úspěšná, musí se jí prodat alespoň milion kusů. Což je dnes při pěti milionech prodaných konzolí PS3 docela fuška. Sony se ale podle Reuters na opuštění konceptu exkluzivních her připravuje už delší dobu. "Chápeme, že vydavatelé musejí zajistit návratnost svých investic," řekl Peter Dille, senior vice president marketingu Sony. "Z našeho pohledu, dokud hry nejsou exkluzivní pro ostatní platformy, PS3 hráči vlastně nic neztrácejí," dodal.

Na druhou stranu PS3 posiluje vlastní vývojářská studia, která zajistí produkci first-party exkluzivních titulů. Mezi zářím 2007 a dubnem 2008 má tak vyjít na 15 exkluzivních PS3 her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama