prezident-lucasarts-jim-ward-konci
Novinka Prezident LucasArts Jim Ward končí

Prezident LucasArts Jim Ward končí

Ondřej Novotný

Ondřej Novotný

3. 2. 2008 15:17 1
Reklama

Na přelomu století si firma LucasArts prožila menší krizi, z které se však v posledních letech opět dostala na výsluní díky titulům jako Knights of the Old Republic, SW: Battlefront nebo Lego Star Wars. Nemalou zásluhu na tom samozřejmě měl i její šéf Jim Ward, který však nyní po čtyřech letech působení v nejvyšší funkci překvapivě oznámil odchod. Jeho důvody prý byly čistě osobní a svojí rezignaci si pečlivě rozmyslel. Jako prozatímní Wardova náhrada byl zvolen Howard Roffman, jenž pracuje ve firmě už 25 let a v posledních letech se navíc úzce věnoval právě hernímu byznysu. Přestože tedy určitě bude mužem na svém místě, LucasArts už nyní hledají jinou a trvalou náhradu.

Ať už to bude kdokoliv, tak určitě bude mít na co navazovat. Pod Wardovým velením společnost vydala třeba poměrně úspěšný první díl Mercenaries nebo originální simulaci Thrillville, ovšem ty hlavní úspěchy slavila díky své nejslavnější značce - Star Wars. Vůbec nejúspěšnějším SW titulem v historii se údajně stal Star Wars: Battlefront II, avšak nezklamaly ani hry jako KOTOR 2, Lego Star Wars II: The Original Trilogy nebo PSP-exluzivní Battlefront: Renegade Squadron.

Přesto LucasArts rozhodně nehodlají usnout na vavřínech a slevit z jejich současného vysokého standardu. Celý herní svět (kromě majitelů PC, grr) už netrpělivě čeká na Star Wars: The Force Unleashed, velké ambice mají také nové tituly s Indiana Jonesem a černým koněm by mohlo být tajemné MMO, jež pro LucasArts kutí RPG specialisté z BioWare. Ať už bude tedy novým šéfem kdokoliv, rozhodně se máme na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama