metal-gear-serie-nekonci-jen-prijde-o-snakea
Novinka Metal Gear série nekončí, jen přijde o Snakea

Metal Gear série nekončí, jen přijde o Snakea

sleepless.

sleepless.

20. 5. 2008 09:53 20
Reklama

S každým dílem v novodobé Metal Gear Sérii je spojen velmi zajímavý fenomén: přemítání o tom, jestli jde buď o poslední díl, jestli jde o poslední díl produkovaný Kojimou, nebo poslední díl s účastí Solid Snakea. Opravdu, když se ponoříte do internetových archivů, tak objevíte nespočet podobných Kojimových prohlášení, která jsou kontrována průpovídkami lidí z Konami, kteří Kojimovi - často rezolutní - proklamace zlehčují.

Samozřejmě si něco podobného užíváme i nyní v případě dílu čtvrtého. Kojima nahlas přemýšlí o tom, co bude dělat dál, hovoří o tom, že je MGS4 konec série a za jeho zády pak zaměstnanci Konami s lehkým úsměvem na tváři nevěřícně kroutí hlavou a říkají, že Kojima svého Solida a potažmo celou sérii nikdy neopustí. Zkrátka tu máme ukázkový případ totálního mediálního borčusu, který se alespoň částečně podařilo uklidit Ryanu Paytonovi z Kojima Productions v rozhovoru pro MTV Multiplayer blog.

Metal Gear Solid 4 zcela určitě není poslední díl v sérii!

„Podle mě došlo k nedorozumění v tom, že tohle je poslední Metal Gear. Přitom je to ve skutečnosti jen poslední kapitola příběhu Solid Snakea,“ uvedl věci na pravou míru Payton a zároveň vysvětlil, proč už – na rozdíl od předchozích dílů – není možné ikonického Snakea přivést zpět na scénu v dalším díle:

„Kvůli všem těm neuzavřeným příběhovým linkám byl Solid Snake pro Kojimu břemeno. Ale až si zahrajte Metal Gear Solid 4 a dostanete se na konec, tak si řeknete ‘jo, to je pěknné ukončení‘. Všechny podivné události, k nimž (v rámci MGS série) došlo v minulosti, jsou uzavřeny. Všechny otázky jsou zodpovězeny,“ tvrdí Payton a na základě dojmů Petra Bulíře, který už MGS4 dohrál v rámci dubnové novinářské akce v Paříži, můžeme jeho tvrzení potvrdit a klidně se pod něj i podepsat.

A i kdyby se chtěl Kojima zachovat jako v minulosti a navzdory původnímu záměru Solid Snakea oživit pro další díl, tak stejně nemůže. Musí se chtě nechtě vrhnout na něco jiného.

„Myslím, že je z toho docela nervózní. Na tenhle krok se však nedá navázat. Nedá se začít další kapitola. Opravdu jsme celý příběh uzavřeli,“ čímž dal Payton najevo, že tentokrát Kojima z pasti svých vlastních prohlášení neunikne. Jenže Kojima je Kojima, takže bychom si pro jistotu přeci jenom nechali v záloze alternativu, že se k Solid Snakeovi vrátí. Rozhodně bychom však byli spokojenější, kdyby se vážně vrhl na něco nového, a nemusí to být nutně pokračování Zone of the Enders, ale něco zbrusu nového. Jen ať chlapec ukáže, co v něm vězí.

Závěr je tedy následující: Metal Gear série už možná nebude solidní, ale pokračovat bude. Zřejmě s novou squadrou hrdinů, v nové době, v novém prostředí a bůhví na jakých platformách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama