ea-cepovala-benzin-zdarma-je-z-toho-prusvih
Novinka EA čepovala benzín zdarma, je z toho průšvih

EA čepovala benzín zdarma, je z toho průšvih

sleepless.

sleepless.

8. 9. 2008 11:22 8
Reklama

Nedávno vydaný titul Mercenaries 2 obsadil minulý týden první příčku pro nejlépe prodávanou hru na území Velké Británie a zčásti se na tom určitě podílela i poměrně bláznivá promo kampaň EA. V tematickém souladu s příběhem hry si EA pronajala na páteční ráno benzínku v severní části Londýna, kde roztáčela benzín zadarmo. Limit byl benzín za 40 liber na osobu/auto a celkem se mělo rozlít paliva v hodnotě 20 000 liber.

Celá akce však skončila fiaskem, alespoň z pohledu nezúčastněného diváka a obyvatel čtvrti, kde benzínka stojí. Jako obvykle, když se něco rozdává zadarmo, tak se zájemci hrnuli jako velká voda až prostě totálně ucpali nejenom ulici, ale čtvrť. Její obyvatelé nebyli se svými vozidly schopni vyjet, doprava byla zbrzděna na bod mrazu, nervózní řidiči troubili jako pominutí, prostě dopravní kolaps jedna báseň.

Celá akce začala v 6:30 ráno, ale musela být za pár hodin stopnuta zásahem policie. Mezitím se stihla vytočit asi polovina zásob benzínu. Samozřejmě tento průšvih neušel pozornosti politiků, kteří tentokrát reagovali zcela logicky. Členka parlamentu za obvody Hornsey a Wood Green Lynne Featherstoneová prohlásila: „Snažit se v ulicích Londýna napodobovat venezuelské benzínové nepokoje je nezodpovědné a vyloženě nebezpečné“. Samozřejmě má pravdu a souhlasit s ní musíme i v tom, že: „Zatímco si několik šťastlivců možná přišlo na trošku benzínu zdarma, tak místní občany čekalo na jejich každodenních ranních cestách pouze utrpení. Zasluhují si omluvu za to, že se stali oběťmi takového nedomyšleného mediálního průšvihu.“

Jenže zatímco si tu klepeme na čelo nad tím, kdo podobně debilní akci mohl vymyslet, ten někdo si může do pracovního deníčku napsat well done, protože se kvůli tomu rozpoutala okolo Mercenaries 2 velmi pěkná mediální sprška. Špatná publicita, taky publicita.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama