littlebigplanet-na-xboxu-360-tezko
Novinka LittleBigPlanet na Xboxu 360? Těžko...

LittleBigPlanet na Xboxu 360? Těžko...

Jan Horčík

Jan Horčík

10. 9. 2008 16:03 51
Reklama

V rozhovoru pro magazín GamesIndustry.biz prozradil šéf britského studia Media Molecule Alex Evans, že hra LittleBigPlanet na Xboxu 360 "by v současné podobně nemohla fungovat". LittleBigPlanet je jedním z klíčových titulů podzimu na platformě PlayStation 3 (viz. náš rozhovor s Petem Smithem ze Sony) a jedním ze způsobů, jak se chce Sony přiblížit "casual" hráčům. Tomu odpovídá i obrovský hype a samozřejmě diskuse na téma "proč by to nemohlo vyjít taky tady nebo támhle". Už víme, že LBP vyjde také ve verzi pro PSP, takže je nejspíš jasné, že MS ani nikdo jiný nemá nárok.

"Xbox 360 je úžasně výkonný stroj a klidně byste na něm mohli udělat hru postavenou na uživatelsky generovaném obsahu, o tom žándá. Stejně jako jste to mohli udělat na PS2 nebo Mega Drivu, nebo jakékoliv jiné platformě," řekl v rozhovoru Evans. "Ale protože jsme zvolili právě tu naši platformu, je jasné, že využijeme každý kousek místa, každý malý procesorový cyklus, dodal. A naráží tím především na přítomnost pevného disku ve všech modelech PS3. Narozdíl od Xboxu 360, který ve verzi Arcade není přítomen.

Svou roli prý hrála také blu-ray mechanika, protože BD disky zvládnou kolem 50 GB. LittleBigPlanet zabírá 40 GB, z toho většina tutoriály - pro typ hry jakým LBP je zcela zásadní věc. Jinými slovy, když Microsoft představil Arcade, učinil rozhodnutí, které může mít i spoustu jiných následků než je kýžené zvýšení prodejů. Platforma je najednou rozdrolená a vývojáři nemají jistotu, pro jaký stroj to vlastně vyvíjejí. Na druhou stranu, Arcade verze konzole je určena především pro skutečné "casual" hráče, kteří nejspíš nemají o nějakém herním průmyslu ani páru, a tak jim velké hitovky jako LBP můžou být ukradené.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama