molyneux-ps3-postrada-vlajkovou-hru
Novinka Molyneux: PS3 postrádá vlajkovou hru

Molyneux: PS3 postrádá vlajkovou hru

sleepless.

sleepless.

19. 9. 2008 15:01 24
Reklama

Tentokrát má Peter Molyneux podle nás pravdu, když v rozhovoru pro GI.biz na rovinu říká, že každá konzolová platforma potřebuje hru, která ji v očích zákazníků definuje. A takovou prý PS3 podle Molyneuxe prozatím nenašla.

„Vždycky to je jedna nebo dvě hry, které danou platformu definuji a je to stejné pro Wii, stejně jako tomu bylo u PS2. A já si myslím, že PS3 zatím na titul, který bude tuto platformu reprezentovat, prozatím čeká. Podle mě by se měli právě o tohle výrobci konzolí snažit, získat hru, která jejich platformu definuje.“

Molyneux se nezastavil u obecného názoru, přidal konkrétní příklady: „Nintendu se opravdu vydařil krok s tituly Wii Sports a Wii Play, které byly k dispozici při launchi konzole,“ snaží se Molyneux naznačit, že právě tyto dvě hry platformu Wii definuji a zároveň předestírá, že by takovou hrou pro Xbox 360 mohla být Fable 2: „Možná Fable 2 bude tím reprezentativním titulem. Ale nezapomínejte prosím na to, že hovoříte s hrdým otcem této hry a nemůžete tedy po mě chtít abych byl přehnaně objektivní,“ střízlivě s novináři zalaškoval Molyneux.

Ale když je ten Molyneux taková hlavička, když je tak chytrý, která hra (když to třeba není ani MGS4) má podle něj potenciál na to, aby se stala reprezentantem PS3? Je to jednoduché, tou hrou je podle Molyneuxe LittleBigPlanet. Jestliže chceme k hraní přivést lidi, kteří předtím nikdy nic nehráli, aniž bychom se navíc ohlíželi na část světa, kde bydlí, na jejich kulturní zázemí, na jejich pohlaví a věk, tak musíme začít přemýšlet mimo hranice videoherních konvencí a začít vytvářet hry, které výše popsané lidi prostě zaujme. A jí si myslím, že přesně takovou hrou je právě LBP,“ zakončil svůj moudrý pokec Molyneux. Tak si zhruba za měsíc povíme, jestli měl pravdu nebo ne a jestli se LBP a Fable 2 se stanou těmi tituly, které mají na to, aby reprezentovaly své domovské platformy. Oba dva tituly totiž vychází v rozmezí několika dní na konci října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama