prisna-cenzura-cover-skladeb-v-guitar-hero-wt
Novinka Přísná cenzura cover skladeb v Guitar Hero: WT

Přísná cenzura cover skladeb v Guitar Hero: WT

sleepless.

sleepless.

29. 9. 2008 10:20 2
Reklama

Možnost tvorby vlastních songů a importu midi tracků v Guitar Hero World Tour (hra vychází v listopadu) otevírá pro šikovné hráče poměrně jednoduchý způsob, jak do hry naládovat oblíbené songy, které na oficiálním setlistu nejsou. Buď si ten dotyčný midi track své vysněné skladby vytvoří sám, nebo si jej stáhne a rázem bude moci hrát cokoli třeba od Zeppelinů, kteří svou tvorbu pro účely hudebních her typu Guitar Hero a Rock Band jen tak nepropůjčí. Co když ale někoho napadne, že by se i jiní hráči chtěli vysmát Zeppelinům a jejich zaprděnosti do tváře tím, že si jejich songy budou hrát víceméně na černo?

V zásadě by s tím neměl být problém, protože v GHWT bude GH store, kam budou kreativní hráči házet své výtvory, aby si je mohli ostatní stahovat, kupovat a hrát. V praxi to však nepůjde. Jak totiž v rozhovoru pro 1UP prozradil Brian Bright z Activision/Red Octane, budou tvůrci velmi bedlivě sledovat, jestli se na GH storu nezjevují amatérské verze známých skladeb a pokud něco objeví, okamžitě to smáznou.

„Aktivně budeme stránku (GH store) monitorovat. No, a když si bude majitel copyrightu stěžovat, tak skladbu okamžitě stáhneme. Nemůžeme prostě lidem povolit, aby (na GH store) dávali covery (cizích skladeb). Je to určené pouze pro původní obsah,“ vysvětluje filozofii GH storu Brian Bright a v zápětí dodává, že covery budou z GH storu stahovány preventivně ještě než začne vydavatelství držící k dané skladbě copyright vyhrožovat soudem. Čili v bezpečí domova vám nikdo vytváření cover songů zakázat nemůže, ale jakmile se s tím začnete prezentovat na venek přes GH store, čekejte pořádnou ránu přes prsty a možná ještě něco horšího. Je to z pohledu Activison logické, ale přesto smutné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama