ovladani-sackboye-v-littlebigplanet-se-zmeni
Novinka Ovládání Sackboye v LittleBigPlanet se změní

Ovládání Sackboye v LittleBigPlanet se změní

sleepless.

sleepless.

7. 10. 2008 15:46 10
Reklama

K vydání očekávané PS3 hračky LittleBigPlanet dojde na konci měsíce, ale už nyní spřádají vývojáři plány jak hru vylepšit. Nedávno vyšlo najevo, že krátce po vydání hodlají do hry přes patch přidat podporu co-op tvorby úrovní přes internet a nyní se nahlas zamýšlí nad úpravou ovládání Sackboye. Spoluzakladatel Media Molecule a jeden z producentů hry Mark Healey pro Eurogamer TV řekl na adresu ovládání: „Rozhodně by to mohlo být lepší a my naštěstí máme prostředky k tomu, abychom to udělali. Já bych třeba vážně moc rád dělal se Sackboyem salta a jiné skopičiny a vlastně není žádný důvod, proč bychom se do toto nemohli pustit a ovládání upravit“.

Narážky na ovládání Sackboye v LBP jsou možná překvapivé pro ty, co ještě neměli tu možnost si výtvor Media Molecule zahrát. Pro ty, kteří tu možnost měli, což platí třeba o nás, však tyto poznámky mají určitou logiku. Přestože vyloženě problémy s ovládáním panáčka ve hře jsme neměli, zejména zpočátku si musí člověk zvykat nato, že přesun po ose Z (dovnitř a ven obrazu v celkem třech stupních) není zcela plynulý. Brzy to však ve hře samotné přestane řešit a dále už s tím musí počítat jen při tvorbě vlastních úrovní, potažmo umísťování objektů.

Mark Healey to však vidí trošku jinak a společně s ním i řada hráčů, kteří měli to štěstí a byli vyzváni k účasti v betatestu. „Odladit pohyb po Z ose pro nás bylo vážně těžké. Jsou chvíle, kdy i mě to ovládání otravuje, ale když budeme chtít, tak na tom můžeme zapracovat a upravit to. V globále však myslím, že jsme to nakonec zvládli dobře, přestože jsme (designu ovládání) chtěli přizpůsobit jak schopnostem mé máti, tak hardcore hráče. Nebylo tedy vůbec lehké dobrat se nakonec k vyváženému řešení,“ popisuje martyrium vzniku ovládacího schématu hry Healey. A přestože zrovna nám ovládání docela sedne, tak nelze popřít, že by se nám větší pohybový arsenál pro Sackboye rozhodně líbil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama