nove-firmware-updaty-pro-ps3-a-psp-uz-dnes
Novinka Nové firmware updaty pro PS3 a PSP už dnes

Nové firmware updaty pro PS3 a PSP už dnes

sleepless.

sleepless.

14. 10. 2008 22:10 35
Reklama

Update 15. 10 - A ještě jeden update, oba firmwary budou majitelům odpovídajího hardwaru k dispozici už dnes! 

Update 14. 10. - Kromě všech už včera zveřejněných novinek a upgradů nabídne PS3 fw 2.50 podle informace z CVG konečně i podporu Flashe 9 pro interní web browser. Pro toho, kdo aktivně prohlížeč v PS3 používá to je poměrně příjemná zpráva, protože si v této chvíli moc dobře se stránkami, které využívají flash poradit neumí. Zdá se tedy, že ještě o obsahu nových PS3 a PSP updatů nevíme ani zdaleka všechno. Minimálně by bylo příjemné, kdyby se úprav a novinek ve spojitosti s web browserem dočkali i majitelé PSP.

Původní informace 13. 10. - Playstation blog, oficiální hlas všeho okolo značky PlayStation, přinesl ústy šéfa PSN operací Erica Lempela podrobné informace o připravovaných firmware updatech pro PS3 a PSP, s jejichž vydáním lze počítat ještě před koncem roku, nejspíše někdy v průběhu listopadu.

PS3 fw. update 2.50

Nový PS3 firmware přinese kompletní podporu oficiálního PS3 bluetooth headsetu šířeného prostřednictvím SOCOM: Confrontation balíčku a dále pak překopání interfacu s trofejemi tak, aby usnadnil prohlížení a porovnávání získaných trofejí s kamarády. Další novinkou je informace o době, po kterou jsou vaši kamarádi odpojeni, která se bude zobrazovat pod ikonkou na Friends listu.

V oblasti videa přinese nový update možnost vyhledávání a prohledávání video souborů po jednotlivých scénách, tak jak to už nyní umožňuje PSP. Navíc bude možné zapnout nepřerušené přehrávání veškerého obsahu v rámci video sekce v XMB. Konečně bude také možné nastavit časový limit, po jehož uplynutí se má PS3 ovladač sám vypnout, stejně jako bude možné nastavit automatické vypnutí PS3 po dokončení instalace či stahování obsahu.

Update přesune nabídku na použití promo kódů ze správy účtu přímo do interfacu PS Store, což třeba novinářům velmi zpříjemní pořizování review verzí. Rovněž dojde k redesignu interfacu pro správu účtu. No a nakonec bude v updatu 2.50 figurovat nativní podpora in-game screenshotů. Na papíře to znamená, že bude hráč moci virtuálně vyfotit libovolný okamžik v libovolné PS3 hře, aby jej mohl sdílet se svými kamarády, dělal si z toho wallpapery, nebo to použil jinak. V praxi však tento prvek bude fungovat pouze u vybraných her, rozhodně ne u všech.

PSP fw. update 5.00

Třikrát hurá pro všechny majitele PSP, kterým po aplikaci tohoto updatu přibude v XMB ikonka PlayStation Network a s tím spojený přímý přístup na PlayStation Store. Už tedy nebude nutné stahovat zakoupený PSP obsah nejdříve do PS3 a odsud do PSP. Všechno půjde pěkně přímo do PSP, kde se budete moci přihlásit na stejný account jako na PS3, čímž dojde i k transferu veškerých informací (o kreditce, provedených nákupech a tak dále). Update 5.00 dále přinese redesign XMB, podporu celoobrazovkového režimu pro zadávání textu, možnost nastavit uspání PSP při poslechu hudby a další drobnosti, které budou oznámeny hned, jak bude update vydán.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama