sef-pc-gaming-alliance-ostre-kritizuje-lucasarts
Novinka Šéf PC Gaming Alliance ostře kritizuje LucasArts

Šéf PC Gaming Alliance ostře kritizuje LucasArts

sleepless.

sleepless.

21. 10. 2008 10:54 3
Reklama

Navzdory tomu, že zatím jaksi není vidět žádný speciální účel, o výsledcích ani nemluvě, v činnosti PC Gaming Alliance, rozhodně se o této sešlosti firem a lidí, které chtějí „chránit“ hraní na PC, nedá tvrdit, že to je spolek sucharů. Ostrými výroky na adresu LucasArts pro Videogamer to potvrzuje prezident PCGA Randy Stude, který se rozohnil na konto nerealizované PC verze Star Wars: Force rce Unleashed. Stude reagoval zejména na oficiální důvod, proč PC verze zmíněné hry nikdy nevyjde, který jsme se od Camerona Sueye dozvěděli letos v květnu. Tehdy řekl:

"Pokud bychom hru na PC udělali, tak bychom riskovali to, že by nějaký majitel slabšího PC vypnul všechny detaily a nastavení grafiky dal na minimum. To by se z toho pak stala úplně jiná hra, než my zamýšlíme. Navíc pokud bychom udělali hru, kterou by mohli spustit všichni, nebylo by to fér k lidem, kteří vrazili tisíce do počítačů, které by následně zůstaly ležet ladem."

Randy Stude však výše zmíněný důvod považuje za výsledek neinformovanosti, potažmo naznačuje, že to je něco narychlo vycucaného z prstu: „Tohle není odpověď podpořená znalostmi problematiky. V posledních několika letech bylo prodáno nejméně 100 milionů PC, které svým výkonem převyšují možnosti Xboxu 360. Říkat tedy, že na trhu není dostatečně velká základna potenciálních zájemců a hra kvůli tomu zajímá jenom zapálené nadšence je absolutní nesmysl.“
 
Rozohněný Stude však pokračoval dále: „Určitě máte řadu podobných ohlasů od čtenářů.  Podle mě, když jsou schopni dělat hry pro Wii, PS3 a Xbox 360 a upravit je podle možností každé platformy – jsou slušné na Wii, lepší na X360 a nejlepší pro PS3 – tak prostě není důvod, aby podobnou podporu nemohli poskytnout PC.“

Samozřejmě, když je Stude prezident PCGA, tak musí PC bránit zuby nehty a sem tam rozdat i nějakou tu ránu. Do LucasArts se však pustil náramně a s gustem, což vedle už zmíněných výroků dokládá Studeův hodně kritické pohled na celou firmu a její produkci:

„V LucasArts už hodně dlouho žádnou dobrou PC hru neudělali. Takový je můj názor. Dělají slušné hry pro Wii, však víte, to je ta konzole jak máváte s hůlkama ve vzduchu, která je jako stvořená pro hry se světelným mečem. Poslední slušnou PC hrou od LucasArts je však pravděpodobně Jedi Knight 2. Už ani jejich strategie nejsou nic moc. Takže chápu, proč to tak maskovali (že nedělají PC verzi).“

A poslední uplivnutí na adresu LucasArts, tak to je vůbec nejdrsnější ze všech. A že to tak zvenčí opravdu působí, za to se nikdo z LucasArts nemůže zlobit.

„Vždyť oni už vlastně ani přímo v LucasArts hry nevytváří. Většinou prostě někomu to IP svěří.  Může to ode mě sice znít trošku kontroverzně, ale tak to vidím. V LucasArts už ani nemusí mít žádný interní vývojářský tým, protože se proměnili na automat chrlící IP. A podpora PC? Proboha, proč by to měli dělat že, když se to k jejich produkci nehodí,“ vyzuřil se konečně Randy Stude a odešel si zase po svých. Reakci z LucasArts na tohle bychom raděj nečekali, po takové vichřici by došla řeč úplně každému.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama