activision-mysli-na-zpoplatneni-ghtunes
Novinka Activision myslí na zpoplatnění GHTunes

Activision myslí na zpoplatnění GHTunes

sleepless.

sleepless.

11. 11. 2008 14:54
Reklama

Jestli bude politika vydavatelských společností fungovat na základě pravidla – musíme zpoplatnit všechno, co lidi zajímá – tak aby se člověk brzy bál se vůbec na něco těšit a něco hrát, aby neriskoval, že po něm budou chtít brzy peníze i za patche a jakékoli jiné mírně nadstadardní prvky. Jistě, můžeme se bát zcela zbytečně, ale výroky šéfa Activision Blizzard Bobby Koticka na adresu popularity služby GHTunes v Guitar Hero World Tour moc povzbudivé nejsou.

V průběhu telefonické konference s analytiky po oznámení výsledků hospodaření za poslední kvartál Kotick řekl že: „Na GHTunes je už nyní k dispozici přes 25 000 písniček. Je to obrovský úspěch, který značí cestu k novému obchodnímu modelu. To znamená, že na konci roku bude na GHTunes pravděpodobně okolo 100 000 písniček. No a možnost nabízet tyto písničky (ke stažení) za předplatné se nabízí jako zajímavá novinka do našeho předplatitelského portfolia.“

A od nápadu už není daleko k realizaci, zvlášť ne u firmy jako Activision Blizzard a zvlášť ne, když uživatelé skutečně GHTunes - navzdory pětiskladbovému limitu - zavalují spoustou vlastních songů i převzatých kreací, které jsou samozřejmě promptně mazány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama