uncharted-2-hleda-diry-v-cestach-marca-pola
Novinka Uncharted 2 hledá díry v cestách Marca Pola

Uncharted 2 hledá díry v cestách Marca Pola

sleepless.

sleepless.

2. 1. 2009 10:31 3
Reklama

Kterou částí cestovatelské kariéry Marca Pola se nechali vývojáři z Naughty Dog inspirovat pro druhé dobrodružství Nathana Drakea v PS3 titulu Uncharted 2? Odpovídá na to Amy Hennig pro Edge.

„Minule jsme zpracovali Francise Drakea... Naše ‘Co kdyby’ bylo: co když Francis Drake nezemřel tehdy, kdy všichni mysleli, že zemřel? Tentokrát nás zajímá Marco Polo. Katalyzátorem je muž, který zdokumentoval všechny jeho cesty, všechny detaily, všechno co se v jeho životě událo a navzdory tomu nechal ve svých příbězích jednu díru,“ vysvětluje Amy.

Ta díra zeje v roce 1292. Polo opustil Kublai Chánův čínský dvůr a vracel se do Benátek. Velel flotile 14 lodí naplněných poklady a více než 600 stovkám mužů. Když se však vrátil domů do Benátek, tak mu zbyla jediná loď a ne více než něco přes tucet přeživších. Co se asi na cestě stalo. Byl Polo přepaden a okraden? Došlo snad na palubě většiny jeho lodí ke vzpouře? Nikdo neví a muž dokumentující osudy slavného cestovatele nikdy nic neprozradil.

„Nikdy nic neřekl o tom, co se mu stalo. A na smrtelné posteli, poté co jej lidé nazývali lhářem za to, co psal ve svých knihách, muž prohlásil: ‘Neřekl jsem ani polovinu toho co jsem viděl’,” vymezuje Amy Hennig čas a místo, kde Uncharted 2 do osudů Marca Pola zasáhne a odprezentuje majitelům PS3 představivost vývojářů z Naughty Dog.

Uncharted 2 proto začne ve chvíli, kdy Nathan pátrá po ztraceném loďstvu Marca Pola, a to jej krom jiného zavede do Shangri-La (moderní podoba města Shambhala, mystického města tibetského buddhismu), což jak známo, je fiktivní místo představující pozemský ráj, místo izolované od zbytku světa, jehož obyvatelé žijí mnohem déle než normální lidé. Uncharted 2 Tibet představí jako válkou rozervané místo, kde Nathan uplatní své nové stealth schopnosti a možná předvede i odvrácenou tvář svého charakteru, jak vývojáři slibují. A kdo ví, možná právě někde v polorozbořených ulicích tibetských měst a vesnic narazí Nathan i na svou novou partnerku Chloe, která si rovněž na chléb náš vezdejší vydělává hledáním pokladů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama