littlebigplanet-je-milionova-psn-dohani-xbl
Novinka LittleBigPlanet je milionová, PSN dohání XBL

LittleBigPlanet je milionová, PSN dohání XBL

sleepless.

sleepless.

9. 1. 2009 11:57 26
Reklama

Sony Computer Entertainment šéf Kaz Hirai zveřejnil během svého projevu na CES 09 několik zajímavých čísel, která sice ve výsledku sama o sobě nic moc neznamenají, ale zvídavým jedincům napomohou při tvorbě obrázku o situaci, v níž se PS3 nachází.

Navzdory obecnému dojmu, že LittleBigPlanet je naprostý prodejní propadák, se podle Hiraie podařilo doposud prodat celosvětově 1.3 milionů kopií. Ano, to už tak hrozně nezní. Navíc jak se při pohledu na prodejní žebříčky v USA a UK jeví, tak LBP sice neokupuje přední příčky, ale drží si už od launche poměrně konzistentní prodejnost. Zřejmě je to jedna z her s delší životností, které se prodávají méně ale dlouho a nezazáří jen na první tři týdny, aby se pak propadly do zapomnění. Doposud vzniklo 300 000 uživatelských úrovní a hráči dohromady prý u LBP strávili více než dva roky čistého času.

Další čísla patří k službě PlayStation Network, která prý čítá okolo 17 milionů vytvořených uživatelských účtů, což je až podezřele na chlup stejně, jako počet registrovaných účtů konkurenční služby Xbox Live. V tom je jistě nějaká čertovina. Nicméně, 2.1 milionů účtů bylo vytvořeno pouze za druhou polovinu prosince 2008 (ještě 15. 12. 2008 uváděla Sony cca 15 milionů registrovaných účtů), což z tohoto pohledu byl pro PSN zřejmě nejúspěšnější měsíc vůbec. Do této chvíle si prý uživatelé stáhli 330 milionů věcí, od videí, přes PSN a PSP hry, až po dema, témata, ikonky a tak dále. Raději si ani nepředstavujte, kolik těch 300 milionů stažených věcí znamená utržených peněz. Je to MOC. Dokonce života byste nemuseli hnout prstem.

Špatný by ovšem nebyl ani 1 milion dolarů, který za krátkou dobu od spuštění utratili rezidenti služby PlayStation Home za in-game předměty, oblečky, vybavení domu a další drobnosti a serepetičky. Sony je s prodejem virtuálních předmětů evidentně spokojena. Co se počtu uživatelů PS Home týče, přesná čísla ohledně pravidelných squatterů tohoto virtuálního světa zřejmě k dispozici nejsou, ale doposud si Home stáhlo 3.4 milionů lidí. Škoda, že nikdo nevymyslel způsob, jak v takových virtuálních světech usadit bezdomovce, letošní zima je vážně krutá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama