pokracovani-uncharted-stoji-20-milionu
Novinka Pokračování Uncharted stojí $20 milionů

Pokračování Uncharted stojí $20 milionů

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

5. 2. 2009 11:21 4
Reklama

Evan Wells, šéf studia Naughty Dog, zřejmě nemá do kapsy hluboko. Na vývoj pokračování hry Uncharted, které ponese podtitul Among Thieves, sehnal 20 milionů dolarů, což je prakticky ta stejná suma, jaká se použila pro tvorbu prvního dílu. Jenže nyní se už nemusí stavět PS3 engine na zelené louce, hodně věcí je připravených, co je tedy na hře tak nákladné?

Wells tu hezky kulatou sumu obhajuje tím, že ve smyslu nepřátel a bojových střetů bude Uncharted 2 větší hrou. Pokud by pak ještě vývojáři přičetli snahy o zkvalitnění celkového dojmu ze hry, finance letí rychle nahoru. Jejich sílu bychom měli pocítit především v singleplayerové složce, kterou chtějí vývojáři v každém směru obohatit. Wells například uvádí, že se již pracuje na kompletním předělání pohybů hlavního hrdiny, Nathana Drakea. Ve druhém díle bude moci šplhat, používat zbraně za jakéhokoliv pohybu (vážně?!), skákat, plavat a vyvádět další skopičiny na place. To všechno proto, aby mohli vývojáři přenést do hry klidně jakoukoliv scénu z filmu a nemuseli se v ničem omezovat.

Na druhou stranu se samozřejmě nezapomíná ani na online prvky, které už sice s filmem nebudou mít nic společného, ale do hry zkrátka patří. Žádné konkrétnější informace ale Wells neprozradil, pouze dodal, že vývojáři tak trochu čekají, co se v blízké budoucnosti objeví za novinky a co obecně pofrčí, aby to mohli do hry zakomponovat. I s touto indicií si už nejspíš dáváte dohromady, že Uncharted 2: Among Thieves hned tak nevyjde, optimistická vize hovoří o letošních Vánocích, ale kdo ví?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama