sony-chysta-hybridni-blu-raye-s-hrami-a-filmy
Novinka Sony chystá hybridní Blu-raye s hrami a filmy

Sony chystá hybridní Blu-raye s hrami a filmy

sleepless.

sleepless.

12. 2. 2009 17:08 9
Reklama

PS3 už není nejlevnější Blu-ray přehrávač na trhu, ale protože v Sony zjistili, že prodej konzole může dočasně zvýšit i vydání očekávaného Blu-ray filmu (viz. The Dark Knight - Temný rytíř), že to neovlivňují pouze hry, tak připravuje zajímavé řešení. To by mělo nabídnout přidanou hodnotu jak hráčům, tak filmovým fandům, aby měly oba tábory motivaci si PS3 pořídit namísto levnějšího Blu-ray přehrávače, potažmo namísto konzolí Wii a Xbox 360.

Tím novým řešením jsou Blu-ray disky s hybridním obsahem, které budou obsahovat hru a film. Místo by na bylo. Blu-ray má kapacitu 50GB, přičemž hra v průměru zabírá (a to jen u těch PS3 exkluzivních titulů) 30 – 40 GB. Zbylé místo by se dalo využít pro filmový obsah.

„Aktivně to prosazujeme, budoucnost vidíme v tom, že hry a film jsou umístěny na jednom disku,“ potvrdil výše uvedené informace šéf marketingu PS3 John Koller pro Videobusiness.com a dodal: „Spousta vývojářů za námi chotí s tím, že připravují tuhle a tuhle hru podle filmu. No nebylo by přeci skvělé tyto koncepty spojit? Určitě se v tomto ohledu něčeho dočkáme už tento rok.“

Koller bohužel neprozradil žádné konkrétní informace o tom, jak by podobné hybridní disky měly v praxi fungovat a hlavně, jestli by takovéto hybridy stály víc než normální produkty (jako že asi ano). Naznačil, však by hybridy byly určené pro celé filmy, které by bylo možné z PS3 přemisťovat ke sledování na paměťovku handheldu Sony PSP.

„Konzumenti mohou těžit z větší kapacity Blu-ray (disků),“ prohlásil Koller celý tento plán za jasný vzkaz zákazníkům o užitné hodnotě PS3. Otázka však zní, jestli vůbec konzumenti budou o nějaké hybridy stát. Představit si to lze u filmových her, kdyby se hra a její filmová předloha na jednom disku pěkně doplňovaly. Jak ovšem určit složení u disků, které budou obsahovat vzájemně nesouvisející hry a filmu? Jaká hra k jakému filmu, jaký film k jaké hře, aby se zákazníkovi hodila hra i film? To jsou otázky, na které Sony odpoví ještě tento rok, jak Koller slíbil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama