sony-planuje-legalni-retro-hry-pro-psn-a-psp
Novinka Sony plánuje legální retro hry pro PSN a PSP

Sony plánuje legální retro hry pro PSN a PSP

sleepless.

sleepless.

4. 3. 2009 12:25 4
Reklama

A pro změnu je tu opět informace spojená s handheldem PSP (a službou PSN). Jako by jich nebylo v poslední době dost. Tentokrát však nečekejte žádné spekulace, pouze výroky pronesené oficiálně posvěcenými ústy šéfa US PlayStation marketingu Johna Kollera pro MTV Multiplayer blog.

Emulátory her z 8, 16 a 32 bitových platforem jsou na PSP rozšířené a populární. Samozřejmě je k jejich provozování třeba hacknout PSP. A právě v této šedé zóně vidí Sony příležitost, jak si přijít na další penízky a zároveň uspokojit na oficiální úrovni potřeby, které zatím musí majitelé PSP řešit oklikou.

Jinak řečeno, Sony diskutuje s vydavatelskými společnostmi o tom, že by skrze PlayStation Network distribuovaly katalogy svých starších her, nejenom pro PSX, ale i pro mnohem starší platformy. Sony by v tomto ráda napodobila Nintendo a její Virtual Console kanál pro Wii, který nabízí v emulaci staré hry pro platformy NES, SNES, Sega Master System,  Megadrive/Genesis, N64, C64, MSX, TurboGrafx a další.

„Obecně hodně diskutujeme o tom, že se katalogy starší her od jednotlivých vydavatelů objeví na PSN ve druhé polovině tohoto roku,“ nezapírá plány Sony Koller a dodává: „Zahrnuje to i PSOne, ale ještě je všechno otevřené… Hledáme mezi všemi těmi starými hrami velké hity dané doby a stejně tak hledáme způsob, jak je hráčům nabídnout. Často to není nic jednoduchého. Přeci jenom je třeba překonat některé technické potíže. Jakmile budou vyřešeny, tak se uživatelé dočkají na PSN široké škály retro i nových her.“

Samozřejmě nelze přeslechnou volání uživatelů PSN, kterým vadí, že nabídka PSOne her je navzdory slibům poměrně chudá, tedy v Evropě a US. V Japonsku se katalog PSOne her na PSN utěšeně plní. I s tímto hodlá Sony něco dělat, respektive už s tím zřejmě něco dělá. Jak Koller pro MTV potvrdil, pracuje se už nyní na synchronizaci vydávání PSOne her v jednotlivých regionech. Samozřejmě asi nelze čekat, že na EU PSN budou přístupné PSOne hry, které se předtím vydání na západě vůbec nedočkaly. Nicméně, zrovna to by asi vadilo jen málokomu. Stačí navýšit vydávání PSOne her, které tu v minulosti vyšly. Díky! A kdyby nakonec vyšel i záměr s retro hrami na PSP, tak by se někteří hráči rozpustili v kaluži vlastního blaha.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama