sef-evropske-sony-odchazi
Novinka Šéf evropské Sony odchází

Šéf evropské Sony odchází

sleepless.

sleepless.

15. 4. 2009 11:50 4
Reklama

Videoherní divize Sony se rozloučila s dlouholetým šéfem evropských operací. David Reeves se po 4 letech na pozici velkého šéfa Sony Computer Entertainment Europe a po celkem 14 letech v řadách Sony loučí a podle zatím nepotvrzených zvěstí míří na manažerskou pozici do skotského týmu Realtime Worlds (MMO APB).

David Reeves se k SCEE přidal v roce 1995, kdy bylo jeho hlavním úkolem nastartovat pobočky v Německu, Švýcarsku a Rakousku. V roce 1999 se vrátil zpět do Británie, odkud řídil marketingové, obchodní, prodejní a jiné operace celé evropské pobočky, a podílel se na úspěchu PSX, PS2 a PSP, než byl v roce 2003 usazen do křesla hlavního manažera SCEE. Dva roky na to usedl do pozlacené židle pro velkého šéfa. Právě z něj pak řídil a sledoval launch PS3.

Reeves opouští Sony evidentně na vlastní přání a v dobré náladě zrovna v době, kdy se PS3 z celosvětového hlediska mírně zvedá a nelituje: „Byla to skvělá léta. Nepodíval jsem se do všech 106 zemí (které tvoří PAL region), ale stihnul jsem alespoň 66. A na odchodu bych rád řekl ještě dvě věci: Chci poděkovat všem, kteří SCEE a mě osobně v uplynulých 14 letech podporovali. Fakt jste byli úžasní. A za druhé, rád bych teď čas trávil tím, že budu společnosti splácet to, oč jsem ji obral. Jestli mají vaše děti hodiny fyziky v lokální škole, diví se, proč je jejich lyžařský instruktor tak starý, proč vašeho automechanika tak bolí záda, proč vám sociální pracovníci neustále nosí PSP hry, tak se nedivte, to všechno budu dost dobře právě já,“ pokusil se Reeves v oficiálním prohlášení o vtip a nakonec popřálo vše dobré lidem v SCEE.

Šéf SCE Kaz Hirai neměl na vybranou a poděkoval Reevesovi za jeho práci, která z Evropy udělala pro Sony baštu. Ta se sice z nástupem X360 a Wii začala otřásat v základech, ale pořád stojí a Sony není samozřejmě staví.

Nástupcem Reevese na pozici šéfa SCEE bude Andrew House, dosavadní šéf marketingu Sony Corp. House pro Sony pracuje už od roku 1990. Prvních pět let strávil v Japonsku, u marketingové divize. V roce 1996 se stal zástupcem šéfa marketingu v US pobočce SCE, od roku 2000 se zabýval vytvářením a udržováním kontaktů a vztahů s third-party vývojáři a v roce 2005 byl jmenován už zmíněným šéfem marketingu celé Sony.

House ke svému jmenování poznamenal: „Rád se vracím k PlayStation skupině a s chutí se ujmu této nové výzvy. S oblastí interaktivní zábavy mám spoustu hodně silných pojítek a podle mě se v tomto sektoru ukrývá obrovský potenciál pro další růst našeho byznysu v Evropě a PAL regionu, zejména v oblasti skupinové zábavy.“

S Andrew Housem se možná poprvé seznámíme už na E3, zcela určitě pak vystoupí na tiskové konferenci během GamesComu, což je nástupnická výstava oblíbené Games Convention.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama