kojima-chce-zapadni-pristup-hovori-o-metal-gearu
Novinka Kojima chce západní přístup, hovoří o Metal Gearu

Kojima chce západní přístup, hovoří o Metal Gearu

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 4. 2009 10:33 6
Reklama

Jestli sledujete zprávy z herního světa pravidelně, pak víte, že Hideo Kojima si hodně oblíbil západní přístup k tvorbě her a rozhodně se nebojí dát najevo své přání, aby jeho příští projekt byl veden právě tímto směrem. Ovšem neřekl ani slovo o tom, co by vlastně ten další projekt mohl být. V nově zveřejněném interview na serveru Kikizo (schválně si to zkuste říct třikrát za sebou) na sebe však prozradil, že jeho společnost Kojima Productions se velice zajímá o možnosti spolupráce s týmy mimo Japonsko na příštích projektech. Jedním z důvodů hledání nových cest může být i fakt, že Kojima nedostává v japonském prostředí příliš velkou kreativní svobodu.

"Mimo Japonsko je spousta týmů, které spolupracují s Konami a já věřím, že všechny jsou výjimečné v jedné věci - mají unikátní styl práce. A pokud bych s nimi měl pracovat, rozhodně bych jim neříkal 'udělej tohle takhle, používej tuhle barvu, změň tohle...' Rozhodně bych se jim snažil pomoci v tom, v čem jsou nejlepší." Kojima však důrazně odmítl spekulace o tom, že by se se svou sérií Metal Gear vydal cestou remaků, alá Mega Man 9 od Capcomu, či Gradius Rebirth od Konami. Nebrání se však tomu, že by nějaký jiný tým vzal MGS a vrhnul se do další práce. "To, co lidé očekávají od Metal Gearu jim zřejmě nemůže dodat nikdo jiný, než právě naše Kojima Productions. Nevím, jestli jiná studia v rámci Konami by vytvořila pod značkou MGS něco, co by skutečně stálo za to a minimálně se vyrovnalo v kvalitě původním hrám. Pokud ale dostanu nabídku od nějaké jiné společnosti, která by byla ochotna podstoupit toto riziko, rozhodně bych ji nesmetl ze stolu."

A nezapomnělo se ani na tradiční otázku ohledně případného pátého dílu, jehož příchod se zdá být nevyhnutelným, ovšem v pozici jeho lodivoda dávno nemusí být Kojima. "Samozřejmě vnímám tlak na svou osobu ohledně této série. Ovšem je třeba si uvědomit, že nejsme plně vlastněni Konami, jsme však jejich součástí, takže rozhodně tu jsou jisté tlaky. A Konami určitě bude chtít, aby tato série byla ještě dlouhá a stále tak úspěšná."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama