pohyb-snimajici-ps3-ovladac-uz-na-e3
Novinka Pohyb snímající PS3 ovladač už na E3?

Pohyb snímající PS3 ovladač už na E3?

sleepless.

sleepless.

1. 5. 2009 17:22 1
Reklama

Pohyb snímající PS3 ovladač už na E3?
i Zdroj: Hrej.cz
Několik nejmenovaných zdrojů prozradilo Variety, že Sony představí příští měsíc na E3 nový ovladač pro PS3, který bude svými funkcemi přímo konkurovat Wiimotu od Wiička. Pohybové senzory má samozřejmě už standardní SIXAXIS, ale ten funguje jinak, než Wiimote a hlavně toho tolik neumožňuje.

Patent k technologii, který bude pro nový PS3 ovladač použit, Sony podala už v roce 2006. Ovladač prý bude používat LEDky vysílající signál, který bude zachytávat kamerka (PS Eye), aby mohla sledovat pohyb ovladače/objektu/člověka a posílat potřebná data do hry. Protože umí kamerka rozpoznat i různé barevné odstíny a tvary i úhel každého světelného signálu, tak má být mnohem přesnější než Wiimote. Zcela akurátně prý rozpozná rychlost pohybu, a také pohyb na ose Z, tedy dovnitř a ven, k televizi a od ní, což Wii moc dobře neumí.

Výše uvedené informace od jiného zdroje se objevily už minulý měsíc na Kombo.com. Že je nyní víceméně potvrdil už druhý tajný zdroj pro Variety jim tak mírně přidává na důvěryhodnosti. Pozor však, pořád jsou to jen prachobyčejné spekulace. Dokud je Sony oficiálně nepotvrdí, či nevyvrátí, k čemuž se aktuálně klasicky nemá, tak by nebylo moudré brát tyto informace nějak zvlášť vážně.

Nový PS3 ovladač už je podle Kombo.com hotov a Sony nahání vlastní i third-party vývojáře, aby pro něj připravili nějaký startovní software, nejlépe hry. Ostatně je to logické. Pokud má být ovladač na E3 skutečně představen, tak by asi prezentace plastového prototypu nikoho neuchvátila.

Už tedy jen měsíc a uvidíme, jestli nás tentokrát tajné zdroje netahají za nos. A to samé čekáme i v případě nové verze handheldu PSP, který má být na E3 rovněž odhalen. A samozřejmě nesmíme zapomínat na Microsoft, protože o X360 ovladači s podporou snímání pohybu se toho už také dost nahovořilo a zatím nikde nic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama