pohybovy-ovladac-i-pro-x360
Novinka Pohybový "ovladač" i pro X360?

Pohybový "ovladač" i pro X360?

sleepless.

sleepless.

4. 5. 2009 10:28 9
Reklama

Zatímco Nintendo stojí se svým Wiičkem v klidu na pozici, kde jej nikdo neohrožuje, Sony a Microsoft se v konzolovém byznysu neustále dohání, trumfují, vzájemně se vyrovnávají a zase předhání, prostě spolu bojují bok po boku v každé kategorii. A když má jedna konzole svou fámu/spekulaci/zvěst o novém druhu pohybově senzitivního ovladače, musí jí mít samozřejmě i strana druhá.

Minulý týden se objevila zvěst, že zřejmě už na E3 právě takový pohyb registrující ovladač představí Sony. A čistě náhodou se pár dní poté dostala na veřejnost skrze Engadget zpráva a fotka od utajeného zdroje, která prezentuje řešení pohybového ovládání pro Xbox 360 ve stylu konzole Wii.

Nejmenovaný zdroj Engadget namluvil, že ono malé zařízení pod TV je schopno bez pomoci jakéhokoli ovladače registrovat kompletní pohyby těla i rukou a dlaní jedné, či více osob. Využít se toho prý dá v bojovkách, kdy bude senzor schopen registrovat a do hry přenášet náznaky pohybů včetně kopů, skoků a dalších. Senzor však umí zachytit i drobné pohyby rukou, jako je zmáčknutí čudlíku, skrolování, ukazování, přesouvání virtuálních objektů na obrazovce a tak dále.

Pohybový "ovladač" i pro X360?
i Zdroj: Hrej.cz

Součástí tohoto hardwarového řešení by měla být možnost pořádat videokonference (zařízení obsahuje několik senzorů, kamerku i mikforon) a vědomostní hra na způsob třeba Risku, kde bude hráč soutěžní tlačítko mačkat pohybem ruky a své soupeře uvidí živě na obrazovce. Jen tak mimochodem se tohle podezřele hodně podobá online vědomostní soutěži 1 Vs. 100, která měla být součástí služby Xbox Live Primetime odložené minulý rok na tento rok.

Fotka může být samozřejmě krásný fake, ale také nemusí. To samé platí o výše uvedených informacích. Nejlepší, co tedy můžeme v této chvíli udělat, je sednou si pohodlně do křesla a počkat, jak se situace vyvine u Sony i Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama