druhy-dil-50-centa-je-na-tom-spatne
Novinka Druhý díl 50 Centa je na tom špatně

Druhý díl 50 Centa je na tom špatně

Michal Maliarov

Michal Maliarov

11. 5. 2009 11:39 1
Reklama

Jak můžeme vidět, lepší hodnocení v recenzích ještě nemusí zaručit skvělé prodeje a 50 Cent: Blood on the Sand je tomu jasným důkazem. I přesto, že dvojka obdržela podstatně vyšší hodnocení, než starší Bulletproof, druhý díl zvládl v USA prodat od února po duben pouhých 56 tisích kusů. Jeho předchůdce to zvládl podstatně lépe. Za první dva měsíce od začátku prodeje v roce 2005 si totiž nahrabal přes 680 tisíc kusů, za svůj celoživotní cyklus pak dokonce 1 123 000 kusů.

To je samozřejmě více než překvapivé, když vezmeme v úvahu, že dostala jednička pouhých 47%, kdežto dvojka 71% a k tomu ještě dosti kladné recenze. Bylo nad slunce jasné, že se tu něco pokazilo. 50 Cent už možná není tak populární, jak kdysi býval, to ale neznamená, že by upadl v zapomnění. Jeho album z roku 2005, The Massacre, prodalo přes 1 140 000 kusů za první týden prodejů a jeho následovník, Curtis, se pak v roce 2007 pochlubil 691 tisíci prodaných CDček za první týden. Pokles, ale přijatelný.

Mezi dvěma herními tituly byl taktéž propastný rozdíl. Bulletproof postavilo 50 Centa do urbanistických lokací, které měli být inspirované jeho vlastními texty. Blood on the Sand pak představil více exotickou míchačku pseudo-Iráckého prostředí a ukradené diamantové lebky. Obě hry pak byly vydány napopsap tvrdé konkurenci.

Důvodem špatných prodejů podstatně lepšího titulu tak může být rozhodnutí Activision převzít vydavatelské právo na 50 Centa od svých původních pánů Vivendi, jež mají teď plné ruce práce s dalšími tituly jako Wet, Brutal Legend či Ghostbusters.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama