hideo-kojima-je-tlacen-k-dalsimu-metal-gearu
Novinka Hideo Kojima je tlačen k dalšímu Metal Gearu

Hideo Kojima je tlačen k dalšímu Metal Gearu

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

21. 5. 2009 11:22 6
Reklama

Když už jste jednou tvůrce jedné z nejlepších a nejúspěšnějších herních sérií vůbec, musíte se pořádně otáčet. A nejlépe tak, že vytvoříte další díl svojí úspěšné série. Přesně takovou budoucnost nalinkovala firma Konami svému pokladu, Hideu Kojimovi, který má zase v kapse poklad jménem Metal Gear Solid. A není se co divit, když na něj sem tam lehce zatlačí, aby se už konečně uráčil a vytvořil další díl. "Ano, mohu potvrdit, že tu jsou určité, velmi významné tlaky na mou osobu, abych vytvořil další díl série Metal Gear," řekl Kojima v rozhovoru server Develop.

"Možná kdybych ukončil svou práci v Konami, tak by se tento tlak zmírnil, ale zatím je situace taková, jaká je." Kojima si však není jistý, jestli by sérii Metal Gear někdy byl ochoten přenechat někomu jinému, aby se tento tlak na jeho osobu snížil. "Mám pocit, že to, co od série Metal Gear očekáváte, vám mohou dát pouze lidé v Kojima Productions. Nechceme dát tuhle hru někomu, kdo by udělal sice dobrý, ale nijak výjimečný titul. Ale pokud by za mnou přišlo nějaké studio, které by opravdu hru chtělo vytvořit, tak bych se asi jejich nabídce nebránil."

V rozhovoru se rovněž zmínil o tom, že ačkoliv vývoj Metal Gear Solid 4 byl hrozně dlouhý a neskutečně drahý, Kojima rozhodně nechce pracovat na nějakém malém titulu. "Osobně bych si hrozně rád udělal nějakou malou hru. Ale, pokud se zamyslím nad tím, kolik času mi ještě v životě zbývá, bych se raději zaměřil v onom zbývajícím čase na opravdu veliké tituly." Kojima v současné době láká všechny hráče na supertajný projekt, který se chystá oznámit na letošní E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama