nintendo-si-novych-ovladacu-konkurence-nevsima
Novinka Nintendo si nových ovladačů konkurence nevšímá

Nintendo si nových ovladačů konkurence nevšímá

sleepless.

sleepless.

3. 6. 2009 14:03 1
Reklama

Mezi hlavní body konferencí Microsoftu a Sony na E3 byly nové způsoby ovládání. Project Natal od MS a nová verze EyeToy od Sony jsou však rozvedenou a rozšířenou reakcí na Wii od spol. Nintendo, která sama na E3 prezentovala (opět) přídavek Wii Motion Plus. Co tedy vrcholné figury Nintenda říkají na současné aktivity MS a Sony. Mají z toho strach? Zlobí se, že je Nintendo napodobováno? Je jim to jedno? Jsou si jisti pozicí Wii?

Tak třeba hlavní manažer britské pobočky Nintenda David Yarnton v rozhovoru pro GamesIndustry.biz naznačil, že Nintendo jde vlastní cestou a o aktivity konkurence se nestará.

„Těžko to můžeme nějak komentovat, protože jsme tady a teď nic  fungujícího neviděli. My máme na trhu své vlastní produkty a máme je tam už nějaký čas. Nic aktuálního, co by se dalo komentovat, jsme od těch lidí (MS, Sony) neviděli,“ prohlásil Yarnton a my si nejsme jistí, jestli třeba Project Natal opravdu neviděl, nebo ukázku této technologie považuje za nedostatečně skutečnou.

Spíše to však vypadá, že Yarnton jen vyjadřoval jistotu Nintenda, o čem svědčí další prohlášení: „Pořád se snažíme o inovaci, jak dokazuje Vitality senzor, který jsme dnes krátce ukázali. Pořád přicházíme s něčím, co nás udržuje o dva kroky před konkurencí. A to ještě ve dvou či třech oblastech soupeříme o místo na trhu s jinými formami zábavy.“

Yarntonovu jistotu v postavení Wii a Nintenda na trhu v konfrontaci s aktivitami Sony a MS sdílí i známý designér a producent Shigeru Miyamoto. Odmítl sice přímo komentovat Project Natal a EyeToy od Sony, ale zato si do obou firem výrazně rýpnul.

Nintendo prý dle Miyamota testuje nový hardware pořád dokola tak dlouho, dokud panuje nezlomná jistota, že všechno funguje, a že to je uživatelsky příjemné. Až pak je taková novinka veřejně odhalena, čímž v prvé řadě narážel na Sony a prezentaci prototypu nové EyeToy funkcionality. Rýpanec však uštědřil i Microsoftu, když jasně řekl, že technologie typu Project Natal nelze hodnotit do chvíle, než se dostane do rukou uživateli. A když ani Miyamoto neví, tak kdo potom?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama