nove-eyetoy-hry-snimaji-pohyb-pred-tv-1-1
Novinka Nové EyeToy hry snímají pohyb před TV 1:1

Nové EyeToy hry snímají pohyb před TV 1:1

sleepless.

sleepless.

14. 8. 2008 12:35 1
Reklama

Není pochyb o tom, že v kancelářích evropské pobočky Sony Computer Entertainment stále panuje trošku ukřivděná nálada. Ještě než spol. Nintendo vyrazila na úspěšnou křížovou výpravu za osvětou nehráčů s Wííčkem, propagovala právě Sony podobné aktivity už na PS2 hrami v sériích Singstar a EyeToy Play. Obé aktivity byly přitom velmi úspěšné, jen EyeToy her se prodalo přes 10 milionů kusů, na což se tak nějak zapomnělo. Ale Sony se nevzdává ani omylem a řady EyeToy her pro PS2 hodlá ještě letos rozšířit o dva zbrusu nové kusy. Obvykle by nás to moc netankovalo, protože zcela upřímně si nemyslíme, že zrovna naši čtenáři patří mezi EyeToy fandy, ale v tomto případě uděláme výjimku. Ony dvě nové hry totiž nabídnou zbrusu nový způsob ovládání založený na snímání pohybů před TV 1:1, což prozatím neumí ani Wiičko, přinejmenším do uvedení přídavku MotionPlus.

Předešlé EyeToy hry fungovaly na principu, který snímal změnu barev pixelů v zorném poli kamerky a přepočítával to na pohyb. Proto nebyly hry schopné snímat gesta či pohyby jednotlivých částí těla. Vývojáři v SCEE však přišli na způsob, jak starou kamerku naučit snímání jednotlivých barev a právě kvůli tomu už budou obě nové hry zvládat snímání pohybů částí těla i gesta, byť jenom ve 2 rozměrech. Ani s novým způsob snímání nedokáže zaznamenat třeba otáčení zápěstím, což wiimote umí.

První hrou je EyeToy Play: Hero, v níž budete z pohledu první osoby procházet lokacemi, bojovat s monstry, prolézat tmavé dungeony, vylepšovat vlastnosti jediné zbraně – meče. V ruce budete při hraní držet plastový mečík, jehož pohyby budou do hry přenášeny 1:1. Mezi nové funkce a vlastnosti meče patří třeba plamenná aura. Když půjdete kobkou, poslouží vám hořící meč jako svíčka. Když budete chtít světlo utlumit, aby vás neviděla hlídkující příšera, schováte plastový mečík za záda, což je hra rovněž schopna zaznamenat. Příběhová kampaň ve hře je rozdělena na čtyři zóny s řadou miniher a soubojů, přičemž na konci každé zóny čeká na statečné rytíře velký bosák. Souboje budou směsicí úderů, toků a bloků, tak jak budete s mečíkem máchat před obrazovkou.

Druhou novou hrou je EyeToy Play: PomPom Party, ta se zaměřuje na různé taneční a hopsací kreace, protože hráče na chvilku promění v roztleskávačku. Přestože jsou oba tituly určeny pro PS2? Rozhodně bychom nevylučovali možnost jejich vydání na PS3, třeba na PSN jako stahovatelné hry, aby využívaly jak starou, tak novou EyeToy kamerku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama