podle-ms-ma-home-tri-roky-zpozdeni
Novinka Podle MS má Home tři roky zpoždění

Podle MS má Home tři roky zpoždění

sleepless.

sleepless.

11. 12. 2008 14:24 35
Reklama

Dnešní start veřejné bety Playstation 3 služby Home samozřejmě neunikl pozornosti konkurence z Microsoftu, která celou akci okomentovala ústy Aarona Greenberga (produktový manager X360) s mírnou nedůvěrou.

„Home připomíná Second Life pro hardcore hráče. Nezdá se, že by mohla (majitelům PS3) nějak rozšířit uživatelský zážitek ani lákat (k PS3) nové lidi. Když (Home) představili, jevila se (tato služba) jako inovativní.  Jenže podle mě se stalo to, že v mezičase uběhlo pár let a nyní už je tento dojem překonaný. Je to technologie roku 2005 v realitě roku 2008. Opravdu si nejsem jistý, že právě tohle lidé chtějí,“ svěřil se Greenberg pro Kotaku a společně s tím prohlásil, že do budoucna nelze od MS očekávat snížení ceny předplatného služby Xbox Live a zrušení poplatků už vůbec ne. „Podle mě je zřejmě, že jsou lidé ochotni platit za prvotřídní služby. Když si Live srovnají třeba s Home, tak pořád vidí poměrně velký rozdíl,“ obhajoval Greenberg zpoplatnění XBL.

Za hardcore službu, která není stavěná na to, aby k PS3 přitáhla lidi, co hry normálně nehrají, nepovažuje Home ani Trip Hawkins, zakladatel EA a obecně obchodník tělem i duší. Hawkins Home přirovnává k World of Warcraft spíše než k Second Life.

„Jediným důvodem, proč jsem vedle sebe zmínil Home a WoW je to, že tyto produkty pochází od společností zaměřených na hardcore hry a jsou tedy orientovány na hardcore hráče. Obě (WoW i Home) staví na 3D grafice a vtažení uživatele s pomocí realističnosti audiovizuální stránky, zatímco sociální aspekt obou produktů vychází z online soutěžení prostřednictvím her,“ zanotoval si Hawkins na dálku s Greenbergem, přestože jeho příměr je poněkud podivný. Už dneska si ovšem můžete Home vyzkoušet na vlastní kůži a pak oběma pánům buď dát za pravdu, nebo s nimi nesouhlasit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama