ps3-projekt-tvurcu-ico-v-nedohlednu
Novinka PS3 projekt tvůrců ICO v nedohlednu

PS3 projekt tvůrců ICO v nedohlednu

sleepless.

sleepless.

6. 8. 2008 13:20 4
Reklama

Co víme? Že tvůrci her ICO a Shadow of the Colossus dělají hru pro PlayStation 3 z níž byl zveřejněn jeden obrázek. Možná však screenshot nemá s hrou nic společného. Těžko říct, když nám to nechtějí říct vývojáři, respektive Sony. Spousta fanoušků očekávala představení už na E3 – bláhoví blázni. Ještě spousta vody uplyne v řece času než začneme slýchat alespoň konkrétní náznaky o další hře TEAM ICO. A tím si rozhodně můžeme být jistí, jak vyplývá z komentáře prezidenta SCE Worldwide Studios Shuheie Yoshidy (nástupce Phila Harrisona) pro poslední číslo oficiálního PS magazínu.

„Pracují na hře. Byl jsem to já, kdo nastartoval projekt ICO. K mému týmu se přidal Fumito Ueda jako animátor a vytvořil krátký filmeček, který mi ukázal a řekl, že chce takovou hru udělat. Řekl jsem mu však, že nikdy neudělal hru, že k tomu potřebujeme zkušené lidi. No a protože jejich nábor probíhal pomalu a po jednom, tak to nějakou chvíli zabralo. Fumito Ueda navíc nedělá kompromisy, takže se vývoj hry musel přesunou z PSOne na PS2. No a pak jsem hru nemohl dokončit, protože jsem se přestěhoval do USA. Každopádně, vývoj první hry (ICO) trval čtyři roky stejně jako vývoj té druhé (Shadow of Colossus). Začal jsem tedy tomu týmu říkat Olympijský tým. Zatím žádnou hru pro PS3 nevydali samozřejmě, bude jim to trvat čtyři roky! Ale to na čem pracují je vážně, vážně dobré,“ chválil prozatímní progres vlastních podřízených Yoshida.

No a sám Fumito Ueda slova svého šéfa potvrdil vyjádřením pro gamesTM: „Nepociťuji absolutně žádný tlak, protože nás ještě netlačí čas. Produkce ještě nedosáhla kritické fáze. Společnost (Sony) je v tomto velmi rozumná, což je zásluha mých předešlých úspěchů. Takže, přestože na mě bývá vyvíjen tlak, v případě tohoto projektu k tomu zatím nedošlo. A to je něco zač se cítím vděčný, že nám společnost (Sony) nabízí čas a tím pádem i možnost se na (projekt) soustředit“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama