ps3-video-sluzba-se-mozna-rozjede-uz-v-lete
Novinka PS3 video služba se možná rozjede už v létě

PS3 video služba se možná rozjede už v létě

sleepless.

sleepless.

22. 4. 2008 16:47
Reklama

O plánech Sony spustit v rámci PlayStation Network službu nabízející filmy, hudby a televizní obsah se hovoří už od jejího spuštění. Zatím jsou to však pouze plány, jejichž potenciální naplnění potvrdil přesně před týdnem v postu na PlayStation blogu i víceprezident SCEA Peter Dille, když řekl: „Spousta z vás určitě slyšela různé zvěsti o video službě, která vám v severní Americe umožní stahování TV show a filmů přes Playstation Network. A zatímco v této chvíli nemám co bych v tomto ohledu národu Playstationistů oznámil, tak už dříve bylo potvrzeno, že hodláme zprovoznit pro PS3 zprovoznit video službu, jež bude fungovat způsobem, který ji oddělí od ostatních služeb, které jste viděli nebo používali.“

No a podle dlouhého a informativního článku na LA Times by ke spuštění zmíněné video služby mohlo dojít v průběhu tohoto léta, zřejmě však jenom v severní Americe, protože Evropa je mnohem náročnější oříšek, co se týče získání potřebných práv a licencí v jednotlivých státech. Zdroj této informace zůstal z logických důvodů utajen, ale zástupci Sony už prý nějaký ten čas jednají o licencích s filmovými studii.

V článku citovaní analytici se svorně vyjadřují v tom smyslu, že Sony podobnou službu potřebuje jako sůl, aby chytila pomalu jí ujíždějící vlak v oblasti digitální distribuce. Už v minulosti se sice jednotlivé divize Sony pokoušely rozjet digitální distribuci filmů v rámci služby Movielink a digitální distribuci hudby v rámci služby Sony Connect, ale oba pokusy nakonec skončily neúspěchem. Největší brzdou průlomu Sony na poli digitální distribuce byla a možná pořád je korporativní struktura Sony, která sestává z řady samostatně operujících jednotek, jež spolu nedokáží a snad i nechtějí spolupracovat.

Že by se sjednocujícím prvkem všech rozhádaných skupin stala právě PlayStation Network? Zdá se že ano, respektive někdo tuto variantu musel protlačit natvrdo přes všechny beraní hlavy, které ovládají jednotlivé divize. A ten někdo je Tim Schaaff, bývalý zaměstnanec spol. Apple, který k Sony přišel v roce 2005 a vede japonského giganta do jedné z nejdůležitějších bitev posledních let, do bitvy o oblast digitální distribuce multimediálního obsahu, která ještě stále nevydělává a ani příští rok nebude vydělávat tolik jako prodej obsahu na klasických médiích, ale do budoucna se s tím téměř najisto počítá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama