sony-predstavuje-mag-massive-action-game
Novinka Sony představuje MAG - Massive Action Game

Sony představuje MAG - Massive Action Game

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 7. 2008 00:10
Reklama

Na úplném konci prezentace firmy Sony si pro nás všechny nechali hodně zajímavé překvapení. Vůbec poprvé jsme totiž mohli vidět v akci nově oznámenou hru MAG - Massive Action Game, kterou mají na svědomí lidé ze Zipper Interactive. Ti předtím dělali dlouhá léta hry ze SOCOM série, takže s multiplayerovými střílečkami mají své zkušenosti. Co však MAG odlišuje od "obyčejných" her, jako Halo 3, Resistance, nebo Call of Duty 4 je počet hráčů, kteří mohou být v jeden moment připojeni do hry. Ten se totiž vyšplhal až na stěží uvěřitelných 256 a řeči Sony o tom, že se snaží ze všech sil podporovat online komunitu konečně dostaly reálných obrysů.

Možná se vám zdá číslo 256 jako moc vysoké a říkate si, jak to vlastně všechno bude hra (a PS3) stíhat. Odpověď je jednoduchá - hráči se totiž rozdělí do skupin po osmi, ve kterých budou mít jasně rozděleny role. Jeden bude kulometčík, tenhle zase medik a tamtem nám opraví tank (v MAG samozřejmě budou plně ovladatelná vozidla). Online složka se pak zaměří hlavně na onu určitou skupinku a nebude tedy probíhat levelování v takovém stylu, jak ho známe z onlinovek. K úspěchu budete potřebovat silné spoluhráče a i když je prý možné si hru užít i jako osamocený vlk, hra s kamarády je vždycky minimálně o chlup lepší.

V MAGu se také dočkáme tzv. průběžných kampaní. Sice nebylo nikde vysvětleno co to je, vypadá to na nějakou formu questů, který bude pro všechny hráče v jednu chvíli stejný, ale bude se po čase obměňovat. V traileru, který jsme mohli vidět na Sony konferenci nám byly názorně předvedeny možnosti grafiky (vypadá to moc moc pěkně) a ukázky taktického boje jak v ulicích města, tak v prachu pouště. Vypadá to velice slibně a už teď se nemůžeme dočkat těch ukrutných řežeb v tolika hráčích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama